МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ СТАТИСТИЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ




  • скачать файл:
title:
МЕТОДОЛОГІЧНІ ЗАСАДИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ СТАТИСТИЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ
Тип: synopsis
summary:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У вступі обґрунтовано актуальність теми дослідження, сформульовані його мета, завдання, наукова новизна та практичне значення отриманих результатів.

У першому розділі “Концептуальні засади забезпечення якості статистичної інформації” досліджено зміст та характеристику понять “інформація”, “статистична інформація”, “дані”, “якість”, “якість статистичної інформації”, виділено сім типів статистичних процесів та окреслено вихідні статистичні дані / інформацію, що отримують у результаті виконання цих процесів, описано джерела статистичної інформації, подано критерії якості статистичної інформації та суперечності, які виникають між ними, розглянуто еволюцію підходів до забезпечення якості статистичної інформації та запропоновано концепцію управління якістю статистичної інформації в органах державної статистики України.

Зауважено, що термін “інформація” неоднаково трактується різними авторами. Це породжує велику кількість різноманітних класифікацій інформації. Обґрунтовано, що статистична інформація відображається у системі як статистичних показників, так і моделей та прогнозів, які характеризують кількісну сторону масових суспільних явищ та процесів у нерозривному зв’язку з їх якісним змістом.

 

Для виробництва статистичної інформації використовуються різні джерела (рис. 1) та статистичні процеси. У роботі виділено сім типів статистичних процесів: вибіркове обстеження або інші види несуцільного обстеження; суцільне обстеження; статистичний процес, що використовує дані з адміністративного або іншого нестатистичного джерела; статистичний процес, що поєднує дані з різних джерел; процес побудови індексів; статистичне компілювання; статистичне моделювання та прогнозування.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)