ОПОДАТКУВАННЯ ЗОВНІШНЬОЇ ТОРГІВЛІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ




  • скачать файл:
title:
ОПОДАТКУВАННЯ ЗОВНІШНЬОЇ ТОРГІВЛІ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ
Тип: synopsis
summary:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ

 

            У першому розділі «Теоретичні засади оподаткування зовнішньої торгівлі сільськогосподарських підприємств» досліджено зародження, становлення і розвиток системи оподаткування, еволюцію наукових поглядів стосовно природи та сутності окремих податків, трансформації наукових теорій щодо земельного податку, як основи системи оподаткування сільськогосподарських товаровиробників, зміни у системі оподаткування сільськогосподарської галузі в процесі розвитку української державності, особливості оподаткування сільськогосподарських товаровиробників сучасної України, специфіку та методичні аспекти оподаткування зовнішньої торгівлі сільськогосподарських підприємств.

          В результаті дослідження теоретичних засад оподаткування зовнішньої торгівлі сільськогосподарських підприємств було визначено три етапи еволюціонування система оподаткування, основні положення якої формувалися під впливом постулатів економічної теорії, характерних для кожного з етапів розвитку. Так, перший етап розвитку  оподаткування (ІV ст. до н.е. – ХІV ст.) був етапом зародження, протягом якого стягнення податків мало випадковий характер та не було основним джерелом доходів держави. На другому етапі (XVIXVIII ст.) – фазі  становлення та розвитку, з’являється велика кількість теорій податків, проте головною відмінністю цього періоду є те, що податки розглядалися  як постійне джерело доходів держави. Третій етап (XIXXX ст.) – це стадія, на якій система оподаткування стає уніфікованою, гармонізованою та більш ефективною, зменшується кількість податків. Дослідження етапів розвитку, ознак, притаманних кожному з них,  сприяють формуванню наукових поглядів відносно удосконалення  сучасної системи оподаткування України, в яких ключовим положенням  є розуміння того, що оподаткування є складовою регулювання економіки держави.

Визначено, що земельний податок був історично одним з перших елементів податкової системи держав та основним елементом в оподаткуванні сільського господарства. Місце і роль, яку відігравала земля в системі суспільних відносин, визначало й місце земельного податку в системі оподаткування сільськогосподарських товаровиробників. Перші цілісні системні наукові погляди на земельний податок та систему оподаткування виникли на межі XVII–XVIII ст. В економічній науці серед наукових теорій оподаткування землі домінують фізіократична теорія оподаткування, кла­сична тео­рія (теорія податкового нейтралітету), теорія оподаткуван­ня зе­мельної ренти та теорія посиленого оподатку­вання земельного доходу.

Починаючи  з часів Київської Русі і до радянської доби, земельний податок відіграв провідну роль в оподаткуванні галузі сільського господарства. Окрім того, він мав найбільше фіскальне навантаження серед усіх існуючих тогочасних прямих податків. Поступово оподаткування у сільському господарстві СРСР трансформувалося від земельного (реального) до прибуткового. 

               Доведено,  що багато елементів  чинної вітчизняної  система оподаткування є надбанням колишнього Радянського Союзу. Перші спроби спрощення системи оподаткування у сільському господарстві через запровадження продовольчого, а згодом й єдиного сільськогосподарського податків  були здійснені за радянської доби. Принципи прибуткового оподаткування, які виникли  за тих часів, використовуються й нині.  

          Проведений аналіз взаємозв'язку сплачених податків сільськогосподарськими  підприємствами України та показників економічної ефективності виробництва у 2005-2011 рр. (табл. 1) свідчить, що на результати діяльності таких підприємств чинять вплив не тільки розмір податкового тягаря, але  і інші фактори, які пов’язані  зі специфікою виробництва.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)