ОЦІНЮВАННЯ РИЗИКУ ДЕФОЛТУ ЕМІТЕНТІВ КОРПОРАТИВНИХ ОБЛІГАЦІЙ




  • скачать файл:
title:
ОЦІНЮВАННЯ РИЗИКУ ДЕФОЛТУ ЕМІТЕНТІВ КОРПОРАТИВНИХ ОБЛІГАЦІЙ
Тип: synopsis
summary:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, сформульовано мету, задачі, об’єкт і предмет дослідження, визначено наукову новизну отриманих результатів, їх практичну цінність та результати апробації.

У першому розділі «Теоретичні засади оцінювання ризиків на ринку корпоративних облігацій» визначено особливості функціонування ринку корпоративних облігацій; узагальнено види ризиків, що виникають при інвестуванні у корпоративні облігації, та за результатами побудови їх ієрархії виділено ключовий ризик; уточнено визначення поняття «дефолт» щодо емітентів облігацій на основі формулювання основних критеріїв його настання.

Узагальнення наукових напрацювань у сфері функціонування ринку корпоративних облігацій дали змогу встановити значну залежність його розвитку від інформаційного забезпечення, яке отримують учасники фондового ринку на кожній стадії інвестиційного процесу. Виявлено низький рівень транспарентності (інформаційної прозорості) інвестиційного процесу на ринку корпоративних облігацій, основними причинами якої визначено недосконалість законодавчої бази у сфері розкриття інформації учасниками фондового ринку та недостатній рівень їх інвестиційної культури. Встановлено, що характерними ознаками недостатньої інформаційної прозорості є високий ступінь асиметрії інформації, інформаційна неефективність та підвищена первинна фрагментарність ринку. Зазначені особливості призводять до зростання невизначеності, а відповідно й рівня ризику при інвестуванні у цінні папери, що значно знижує їх інвестиційну привабливість. Тому виникає необхідність розробки методичного забезпечення оцінювання ризиків інвестування в облігації, що сприятиме збільшенню обсягів достовірної інформації про цінні папери та їх емітентів, а також зміцненню рівня довіри між учасниками ринку корпоративних облігацій.

 

На основі дослідження економічної літератури та аналізу основних властивостей облігацій як фінансового інструменту узагальнено ризики інвестування у корпоративні облігації. Оскільки оцінювання кожного виду ризику при інвестуванні у той чи інший цінний папір має свої особливості та є достатньо трудомістким процесом, здійснено структуризацію виділених ризиків облігацій за методом направлених графів, що являє їх дев’ятирівневу ієрархію (рис. 1). На базових рівнях знаходяться інфляційний та суверенний ризики, які є первинними відносно інших ризиків. Вони є систематичними, тобто однаково впливають на всіх учасників інвестиційного процесу в межах країни, в тому числі на всіх емітентів цінних паперів. Зважаючи на це, встановлено, що оцінювання базових ризиків не є вирішальним при ухваленні інвестиційного рішення. Ключовим ризиком визначено ризик дефолту, який є базовим несистематичним ризиком. Його достовірне оцінювання має бути обов’язковою передумовою інвестування у корпоративні облігації. Крім того, необхідність оцінювання ризику дефолту обґрунтовано також тим, що він характеризується найбільшою загрозою, адже у разі дефолту емітента облігацій втрати інвестора можуть дорівнювати сумі вкладених коштів, що значно перевищує втрати від недоотримання доходу при зниженні ціни облігації.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)