УДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНОГО МЕХАНІЗМУ ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ В УКРАЇНІ




  • скачать файл:
title:
УДОСКОНАЛЕННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНО-ЕКОНОМІЧНОГО МЕХАНІЗМУ ПОВОДЖЕННЯ З ВІДХОДАМИ В УКРАЇНІ
Тип: synopsis
summary:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У Вступі обґрунтовано актуальність теми дисертації, визначено мету і завдання, об’єкт, предмет та методи дослідження, висвітлено наукову новизну і практичне значення одержаних результатів, дані щодо їхнього впровадження й апробації.

У першому розділі "Теоретико-методологічні засади формування організаційно-економічного механізму поводження з відходами" проаналізовано теоретико-методологічне підґрунтя формування організаційно-економічного механізму поводження з відходами та його інструментарію. При цьому уточнено поняття організаційно-економічний механізм поводження з відходами. Досліджено функціональні особливості інструментів механізму, принципи їх взаємодії та групування, а також методологічні засади встановлення. Узагальнено іноземний досвід побудови механізму та на його основі визначено основні конструктиви для вітчизняної практики.

Організаційно-економічний механізм поводження з відходами постає складовою системи управління природокористуванням та природоохоронною діяльністю, відтак він базується на багато в чому спільних методах та інструментах регулювання. Однак цей механізм вирізняється і певними особливостями, що обумовлені специфікою сфери поводження з відходами.

В авторському тлумаченні організаційно-економічний механізм поводження з відходами розглядається як комплексне поняття, що охоплює як систему методів та інструментів, котрі використовуються по відношенню до фізичних та юридичних осіб (якими є виробники та споживачі) з метою досягнення цілей державної політики в сфері поводження з відходами максимально ефективним шляхом, так і систему відносин між органами влади, суб’єктами господарської діяльності та громадськістю, які забезпечують збалансоване управління відходами і, з рештою, мінімізацію їх негативного впливу на навколишнє природне середовище та здоров’я людини.

 

Виходячи з аналізу наявних напрацювань щодо організаційно-економічного механізму поводження з відходами та виконаних методологічних розробок, запропоновано авторське бачення структурної побудови цього механізму (рис. 1). Відзначено, що він базується як на загальних природоохоронних принципах (що реалізуються в системі природоохоронної діяльності), так і на принципах та інструментах, властивих лише сфері поводження з відходами (враховуючи, зокрема, ієрархію пріоритетів у системі управління).

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)