ОПОДАТКУВАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИЧНОЇ ГАЛУЗІ В УКРАЇНІ




  • скачать файл:
title:
ОПОДАТКУВАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИЧНОЇ ГАЛУЗІ В УКРАЇНІ
Тип: synopsis
summary:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ

 

У вступі розкрито актуальність теми дисертаційної роботи, визначено її мету, завдання, об’єкт, предмет, методи дослідження. Обґрунтовано наукову новизну та практичне значення отриманих результатів.

У першому розділі „Теоретичні основи системи оподаткування електроенергетичної галузі” досліджено теоретичні аспекти податкового регулювання електроенергетичної галузі, зокрема особливості реалізації функцій податків у сучасних умовах господарювання, розкрито особливості оподаткування даної галузі, досліджено сучасні світові тенденції податкового регулювання електроенергетики та надано пропозиції щодо використання зарубіжного досвіду з метою оптимізації оподаткування в Україні.

На підставі аналізу загальних теорій оподаткування встановлено, що податки як одна із важливих категорій проявляються через здійснення двох основних функцій: регулюючої та фіскальної. Перша – забезпечує розвиток економіки у встановленому державою напрямі, визначеному з урахуванням інтересів суспільства. Друга – виконує роль ресурсного забезпечення поставлених перед державою завдань. У межах двох основних функцій можуть бути виділені окремі підфункції, які запропоновано доповнити стабілізаційною, енергоефективною та екологічною підфункціями.

Податки виконують також функції державних фінансів, у тому числі й в частині забезпечення стабілізаційних і регулюючих заходів, що підтвердждує існування стабілізаційної підфункції. Наявність екологічних податків, покликаних стимулювати екологічну поведінку платників, що сприяє зменшенню навантаження на довкілля та забезпечує охорону навколишнього природного середовища, свідчить про існування екологічної підфункції. Більшість країн світу використовують енергоефективні податки, що свідчить про існуваннянаявність енергоефективної підфункції. З огляду на зазначене, в межах двох основних функцій – регулюючої та фіскальної, виділено окремі підфункції, які конкретизують аспекти прояву двох основних. З економічного погляду, призначення податків у сфері матеріального виробництва забезпечується завдяки цілісності функцій та підфункцій, а не існуванням кожної функції та підфункції окремо.

У процесі дисертаційного дослідження встановлено, що основою електроенергетичної галузі країни є Об’єднана енергетична система (далі –ОЕС) України, яка здійснює централізоване електрозабезпечення внутрішніх споживачів, взаємодіє з енергосистемами суміжних держав, забезпечує експорт, імпорт і транзит електроенергії. ОЕС об’єднує енергогенеруючі потужності та розподільчі мережі регіонів України, які сполучені між собою системними лініями електропередачі. Після реструктуризації галузі з відокремленням діяльності з виробництва, передачі, розподілу та постачання електроенергії почав функціонувати оптовий ринок електроенергії України (далі – ОРЕ), який є впорядкованою системою здійснення операцій купівлі-продажу електричної енергії. Схема діючого ринку ОРЕ подана на рис. 1.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)