РИНКОВА ТРАНСФОРМАЦІЯ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ КНР




  • скачать файл:
title:
РИНКОВА ТРАНСФОРМАЦІЯ БАНКІВСЬКОЇ СИСТЕМИ КНР
Тип: synopsis
summary:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, проаналізовано ступінь її розробки у працях вітчизняних та зарубіжних авторів, показано зв'язок роботи з науковими програмами й темами, викладено мету й  завдання дослідження, сформульовано об’єкт, предмет, визначено методи дослідження, наукову новизну отриманих результатів та можливості їх практичного застосування.

У першому розділі «Теоретичні основи генезису банківських систем в умовах лібералізації світового господарства» досліджено наукові підходи до визначення і вивчення понять «система» та «банківська система». Більшість науковців розглядає поняття «система» крізь призму формалізації елементів системи та взаємозв’язків цих елементів між собою та системою. В роботі проаналізовано складники системи, до яких належать «елемент», «структура», «цілісність», «підсистема». Сукупність цих складників формує систему. Проте комплексне розуміння системи передбачає врахування також зв’язків між частинами системи, їх підпорядкованості та взаємодії. У розділі обґрунтовується, що аналіз системи не може обмежуватися вивченням лише частин системи або їхніх взаємозв’язків. Дослідження систем має ґрунтуватися на вивченні системи як комплексного утворення, в якому характеристики системи як цілого є більшими за суму характеристик її складових. 

Поява та еволюція банківських систем пов’язані з виникненням грошей та необхідністю їх обміну, розвитком позичкового капіталу та кредитних відносин, виникненням банківських установ, зокрема центральних банків, формуванням фінансово-кредитних відносин, створенням міжнародних ринків капіталів. У результаті аналізу наукової літератури встановлено, що більшість дослідників визначають банківську систему як сукупність елементів (рівнів) банківської системи і значно менша увага приділяється вивченню банківської системи як цілісного утворення.

Дисертант наголошує на необхідності розгляду банківської системи в контексті еволюції її формування, аналізу зовнішніх та внутрішніх чинників її розвитку. Зокрема, в роботі запропоновано систематизацію екзогенних та ендогенних чинників, проаналізовано характеристики політичних, соціальних, економічних чинників. Досліджено сучасні характеристики банківської системи, її елементів і їх взаємодії. Здійснено аналіз етапів розвитку банківської системи, основну увагу приділено сучасному етапу розвитку банківської системи та формуванню трендів подальшої еволюції банківської системи, зокрема в контексті впливу фінансової глобалізації та світових фінансових криз.

У дисертації проведено аналіз поняття «структура» та досліджено структуру банківської системи. В роботі запропоновано розширене визначення даного поняття.  На думку дисертанта, це поняття охоплює банки, фінансові установи, їхні зв`язки та процеси, які відбуваються в банківський системі та впливають на неї. На підтвердження даного визначення в дисертації проаналізовано структуру банківських систем США, Великобританії, Франції, Японії, України.  

Світова наукова думка виокремлює дві найпоширеніші структури банківської системи: однорівневу та дворівневу. Однорівнева структура утворюється в країнах з плановою економікою, де весь банківський сектор належить державі. Дворівнева характеризується наявністю центрального банку та комерційних банків і зазвичай формується в країнах з ринковою економікою. Проте така загальна класифікація структур банківських систем потребує конкретизації. Окрім зазначених, у дисертації розглядається змішана (перехідна) структура банківської системи, характерна для країн, які проводять трансформацію економічної системи.

Значну увагу приділено вивченню особливостей функціонування банківської системи в рамках економічної парадигми країни. У роботі виокремлено дві основні парадигми економічних, політичних, соціальних трансформацій з метою створення стабільного, конкурентоспроможного економічного середовища в середині певної держави. До таких парадигм належать Вашингтонський консенсус (та його модифікація - пост-вашингтонський консенсус) і Пекінський консенсус. Сутнісні риси Пекінського консенсусу певною мірою відображають його основні принципи, наведені нижче

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)