ЗОВНІШНІ ДЕРЖАВНІ ЗАПОЗИЧЕННЯ В ЗАБЕЗПЕЧЕННІ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ЕКОНОМІКИ КРАЇНИ




  • скачать файл:
title:
ЗОВНІШНІ ДЕРЖАВНІ ЗАПОЗИЧЕННЯ В ЗАБЕЗПЕЧЕННІ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ЕКОНОМІКИ КРАЇНИ
Тип: synopsis
summary:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми дисертаційної роботи, відображено зв'язок роботи з науковими програмами, планами та темами, сформульовано мету, об’єкт, предмет, завдання дослідження, наукову новизну одержаних результатів, а також вказано їх практичне значення.

Розділ 1 «Теоретико-методологічні засади зовнішніх державних запозичень» присвячено розглядові визначення сутності зовнішніх державних запозичень, теоретичних засад формування конкурентоспроможності економіки країни, місця і ролі зовнішньої державної заборгованості в забезпеченні конкурентоспроможності економіки країни.

Світова економіка перебуває в постійному розвитку, розширюються фінансові ринки, з’являються нові інструменти. Остання економічна криза засвідчила негативні аспекти надмірного використання зовнішніх державних запозичень.

Проте, беззаперечним є факт, що зовнішні державні запозичення є важливим елементом економічної системи.

Хоча термін «зовнішні державні запозичення» часто використовується дослідниками та науковцями, визначення сутності цього поняття майже відсутнє.

Науковці, які досліджують проблематику державної заборгованості, не окреслюють суть державних запозичень, а акцентують увагу на понятті державного боргу. У зв’язку з цим запропоновано власне визначення зовнішніх державних запозичень.

У дисертаційному дослідженні акцентовано увагу на зовнішніх державних запозиченнях, які є початковим етапом у реалізації боргової політики держави і основою формування зовнішньої державної заборгованості.

У роботі зазначено, що в сучасних умовах динамічного розвитку, глобалізації та інтернаціоналізації світового господарства конкуренція на міжнародних ринках постійно зростає. У зв’язку з цим розуміння проблем міжнародної конкурентоспроможності економіки країни дозволяє кожній країні вчасно реагувати на технічні, економічні зміни, і вживати заходи для підтримання конкурентних переваг.

З метою визначення впливу зовнішніх державних запозичень на конкурентоспроможність економіки країни було розглянуто сутність останньої, її складові, що, на нашу думку, дозволяє ґрунтовніше оцінити вплив зовнішніх державних запозичень на її окремі елементи.

Конкурентоспроможність економіки країни розглядалася як здатність країни конкурувати на світових ринках товарів та послуг за рахунок наявності сукупності природних, економічних, людських та інституційних факторів, що дозволяє підвищити національне багатство та добробут громадян. Виділено такі основні складові конкурентоспроможності економіки країни, як: матеріальні ресурси, наукові знання, макроекономічна стабільність, бізнес-середовище, інфраструктура.

Державні запозичення є невід’ємним інструментом функціонування будь-якої економіки. В наш час зовнішні державні запозичення виступають вагомим джерелом додаткових позикових коштів за обмеженості власних ресурсів держави.

Значення державних запозичень загалом, і зовнішніх, зокрема, є неоднозначним, однак беззаперечним є факт існування певного впливу (позитивного чи негативного) на ключові параметри економічного та соціального розвитку країни

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)