ФОРМУВАННЯ МЕХАНІЗМУ ФІНАНСОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ АГРАРНОЇ ВИЩОЇ ОСВІТИ ТА НАУКИ В УКРАЇНІ




  • скачать файл:
title:
ФОРМУВАННЯ МЕХАНІЗМУ ФІНАНСОВОГО ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ АГРАРНОЇ ВИЩОЇ ОСВІТИ ТА НАУКИ В УКРАЇНІ
Тип: synopsis
summary:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ

 

У вступі обґрунтовано актуальність теми, сформульовано мету, задачі, об’єкт і предмет дослідження, визначено наукову новизну одержаних результатів та їх практичне значення, відображено апробацію результатів дослідження.

У розділі 1 «Теоретичні основи фінансового забезпечення аграрної вищої освіти та науки» досліджено, оцінено та узагальнено науковий доробок вітчизняних і зарубіжних вчених щодо фінансового забезпечення аграрної вищої освіти та науки в Україні, визначено сутність і види фінансових ресурсів аграрної вищої освіти та науки, досліджено форми та джерела фінансового забезпечення аграрної вищої освіти та науки, охарактеризовано науково-методичні основи формування механізму фінансового забезпечення аграрної вищої освіти та науки.

Дослідивши підходи до економічної природи фінансових ресурсів, запропоновано визначення цієї категорії як найбільш ліквідних активів, які виникають у відтворювальному процесі, акумулюються з власних, прирівняних до них та позикових джерел та якими мають право розпоряджатись на власний розсуд та ризик з урахуванням цільового призначення коштів для досягнення стратегічних і тактичних цілей.

Потреба держави у фінансових ресурсах визначається функціями, які вона виконує. Причому найбільш значимою серед них є соціальна сфера. Фінансові ресурси організацій соціальної сфери – це виражена в грошовій формі вартість їх майна, а також грошові кошти, мобілізовані ними з різних джерел на здійснення та розширення своєї діяльності.

Відповідно до тих функцій, які надаються окремими галузями соціальної інфраструктури, в ній можуть бути виділені певні функціональні блоки, серед яких є освітній (дошкільні заклади–шкільна освіта–професійна освіта–вища освіта–післядипломна освіта–наука).

Фінанси вищої освіти і науки – це грошові відносини, які виникають в процесі перерозподілу ВВП у зв’язку з формуванням грошових доходів закладів освіти і науки, розподілом їх і використанням.

Сучасний стан економіки країни потребує створення нової системи інноваційного розвитку агропромислового сектора економіки і поглиблення співпраці центральних та місцевих органів виконавчої влади у вирішенні питань функціонування і розвитку аграрної освіти та науки.

Головним завданням, яке стоїть перед аграрними вищими навчальними закладами, є якісна підготовка фахівців відповідно до вимог сучасного агропромислового виробництва.

Аграрна освіта сьогодні – це потужний науково-освітянський комплекс, що забезпечує сільськогосподарських товаровиробників необхідними кадрами, розвиває університетську науку, сприяє сталому розвитку сільських територій.

Фінансові ресурси аграрної вищої освіти та науки – це сукупність фондів грошових засобів, які перебувають у розпорядженні аграрних вищих навчальних закладів та наукових установ, призначені для забезпечення навчального процесу та виконання наукових досліджень в аграрних вищих навчальних закладах.

Враховуючи особливості формування й використання фінансових ресурсів аграрних вищих навчальних закладів, нами пропонується в складі їх характеристики виділити такі характерні ознаки: за статусом підпорядкування,  за характером діяльності установи, за змістом платних послуг. Запропонована класифікація фінансових ресурсів дозволить забезпечити розширену інформаційну базу для проведення аналізу з метою отримання більш достовірної оцінки рівня фінансування аграрних вищих навчальних закладів України

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)