АНАЛІЗ МІКРОХВИЛЬОВИХ АНТЕН НА СМУЖКОВИХ ЛІНІЯХ І ДІЕЛЕКТРИЧНИХ РЕЗОНАТОРАХ ПРИ ЇХ ОРТОГОНАЛЬНІЙ ВЗАЄМНІЙ ОРІЄНТАЦІЇ




  • скачать файл:
title:
АНАЛІЗ МІКРОХВИЛЬОВИХ АНТЕН НА СМУЖКОВИХ ЛІНІЯХ І ДІЕЛЕКТРИЧНИХ РЕЗОНАТОРАХ ПРИ ЇХ ОРТОГОНАЛЬНІЙ ВЗАЄМНІЙ ОРІЄНТАЦІЇ
Тип: synopsis
summary:

Основний зміст роботи


 


У вступі обґрунтовано актуальність проблеми, сформульовано мету і задачі дослідження, відображено наукову новизну отриманих результатів та їх практичне значення, наведено відомості про публікації, апробацію та обсяг роботи.


У першому розділі здійснено аналіз наукових джерел щодо наявних рішень в області діелектричних резонаторних антен (ДРА) та супутніх технічних задач, пов'язаних з їх застосуванням та напрямками подальшого розвитку. Визначено недоліки існуючих конструкцій, які обмежують застосування даного класу антен при переході до міліметрового та субміліметрового діапазонів довжин хвиль. На основі проведеного аналізу публікацій у вітчизняних та зарубіжних виданнях визначено напрямок та задачі дослідження.


Розглянуто місце ДРА серед інших типів НВЧ-приладів, у яких застосовуються ДР. Встановлено особливості застосування ДР саме як випромінюючих елементів: висока власна добротність та невелика радіаційна добротність ДР збільшують їх ефективність як елементів частотно-селективних пристроїв (фільтрів, елементів стабілізації частоти), проте є негативними факторами при застосуванні їх у якості антенних елементів. Тому серед усіх типів ДР як антенні випромінювачі можуть застосовуватись лише ДР простої геометричної форми із об'ємними типами коливань, що працюють в частотній області резонансного розсіювання.


Розглянуто схеми живлення ДРА. Основними типами ліній передачі, що використовуються для живлення ДР, є коаксіальна лінія, смужкові лінії та діелектричні хвилеводи. У сантиметровому та міліметровому діапазонах найпоширенішим є варіант несиметричної смужкової лінії (мікросмужкової лінії). При цьому ДР збуджується або безпосередньо полем лінії (при розташуванні поряд із смужкою), або через щілину у заземленій площині лінії. У будь-якому з двох варіантів резонатор розміщується поряд з металевою поверхнею – заземленою площиною лінії. Розташована поблизу резонатора металева поверхня зменшує добротність, збурює поле власних коливань та зміщує резонансну частоту. Крім того, до недоліків подібного розміщення ДР слід віднести: необхідність використання неосновного типу коливань HE11δ, що приводить до збільшення розмірів резонаторів; складність забезпечення відсутності повітряних зазорів між ДР та поверхнею, на якій він розташований; зміна частоти й добротності ДР при деформації металевої пластини, над якою розміщено ДР.


 


Проведено огляд запропонованих у наукових джерелах конструкцій антенних решіток на ДР, представлено їх класифікацію за різними критеріями. Показано, що найбільший інтерес становлять планарні синфазні антенні решітки ДР із мікросмужковим живленням.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)