ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ БЮДЖЕТНИХ НАДХОДЖЕНЬ ВІД ОПЕРАЦІЙ З ЦІННИМИ ПАПЕРАМИ




  • скачать файл:
title:
ПРАВОВЕ РЕГУЛЮВАННЯ БЮДЖЕТНИХ НАДХОДЖЕНЬ ВІД ОПЕРАЦІЙ З ЦІННИМИ ПАПЕРАМИ
Тип: synopsis
summary:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ РОБОТИ


 


У Вступі обґрунтовується актуальність теми дисертаційного дослідження, аналізується ступінь наукової розробленості досліджуваної проблеми, зв'язок роботи з науковими програмами, планами, темами, визначається мета і завдання дослідження, його об’єкт, предмет, методологічна основа, формулюється наукова новизна отриманих результатів, розкривається їх теоретичне та практичне значення, наводяться відомості про апробацію результатів дослідження та їх впровадження, наведено дані про публікації в наукових фахових виданнях.


У першому розділі "Місце відносин, що виникають на ринку цінних паперів у системі фінансового права", який структурно складається із трьох підрозділів, розкрито зміст фінансово-правового регулювання на ринку цінних паперів, визначено його категоріальний апарат, сучасні тенденції у розумінні системи фінансового права, правове регулювання бюджетних надходжень та охарактеризовано цінні папери як фінансові інструменти.


У підрозділі 1.1 "Предмет фінансово-правового регулювання на ринку цінних паперів" досліджуються фінансові відносини, які виникають на ринку цінних паперів.


З метою ефективної фінансової діяльності держави необхідно, щоб інтереси держави і суспільства становили одне ціле, а всі дії суб’єктів фінансових правовідносин були спрямовані на забезпечення виконання публічного інтересу. Із врахуванням значущості впливу на економіку держави загалом, та на надходження бюджету, зокрема, ринку цінних паперів, публічний інтерес держави в даній сфері безумовно яскраво виражений.


Автор у кінцевому підсумку дійшов до висновку, що предметом фінансово-правого регулювання на ринку цінних паперів є суспільні відносини, що виникають, змінюються та припиняються у сфері фінансової діяльності держави під час акумуляції надходжень до бюджету за допомогою державних і муніципальних цінних паперів та оподаткування цінних паперів.


У підрозділі 1.2 "Бюджетні надходження від ринку цінних паперів у системі фінансового права" досліджується поняття бюджетних надходжень та ринок цінних паперів, як один із елементів фінансового ринку держави. Правове регулювання ринку цінних паперів є важливою складовою ефективного розвитку не лише останнього, але й економіки країни в цілому. Законодавець формує необхідний фундамент у вигляді комплексного правового регулювання відносин, які виникають на ринку цінних паперів. У свою чергу суб’єкти такого ринку, у тому числі й держава, приймаючи активну роль у його функціонуванні, реалізуючи свої права, мають змогу отримати вигоди у вигляді надходжень до фондів коштів, як централізованих так і децентралізованих. 


Конкретна ефективність функціонування фондового ринку залежить від забезпечення досягнення цілей і розв'язання завдань, таких як, наприклад, залучення іноземного капіталу в економіку України, акумуляція вільних коштів населення та підприємств, що дозволить створити конкуренцію банківському кредитуванню, сприяння розвиткові самоврядування, зокрема за допомогою випуску муніципальних облігацій і в кінцевому підсумку – створення необхідних умов для інтеграції нашої країни до світового співтовариства.


У підрозділі 1.3 "Цінні папери як інструменти фінансової діяльності" досліджено місце, роль і значення цінних паперів у фінансовій діяльності держави та їх функції як фінансових інструментів. З точки зору економічного підходу цінний папір розглядається як форма існування капіталу, відмінна від грошової і товарної форми, яка може передаватися замість самого капіталу, обертатися на ринку як товар і приносити дохід. Досліджуючи юридичну характеристику цінного паперу, можна виділити наступні його головні ознаки: цінний папір - це документ; має встановлену форму з відповідними реквізитами; посвідчує грошове або інше майнове право; визначає взаємовідносини між особою, яка його випустила, і власником; передбачає виконання зобов’язань згідно з умовами випуску; передбачає можливість передачі прав, що випливають із нього, іншим особам.


Цінні папери виступають ефективним інструментом інвестування вільних  коштів юридичних та фізичних осіб. Окрім акумулюючої функції, яка безумовно яскраво виражена, до не менш важливої слід також віднести функцію стимулювання розвитку фондового ринку та процесів інвестування.


Автор доходить до висновку, що в межах фінансово-правового регулювання та використання у законодавстві, цінний папір необхідно розглядати як фінансовий інструмент, який використовується учасниками ринку цінних паперів (органами держави та місцевого самоврядування) для залучення вільних коштів юридичних та фізичних осіб, отримання інших доходів від операцій з цінними паперами.


 


У другому розділі "Фінансово-правове регулювання оподаткування операцій з цінними паперами в Україні", який структурно складається з чотирьох підрозділів та висновків, проаналізовано сучасну систему оподаткування операцій з цінними паперами в Україні, здійснено порівняння з іноземним досвідом та надано пропозиції щодо внесення змін до Податкового кодексу України та Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні".

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

МИШУНЕНКОВА ОЛЬГА ВЛАДИМИРОВНА Взаимосвязь теоретической и практической подготовки бакалавров по направлению «Туризм и рекреация» в Республике Польша»
Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)