МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ ФОРМУВАННЯ БІЗНЕС-СТРАТЕГІЇ ПІДПРИЄМСТВА




  • скачать файл:
title:
МОДЕЛЮВАННЯ ПРОЦЕСІВ ФОРМУВАННЯ БІЗНЕС-СТРАТЕГІЇ ПІДПРИЄМСТВА
Тип: synopsis
summary:

ОСНОВНИЙ ЗМІСТ ДИСЕРТАЦІЙНОЇ РОБОТИ


У першому розділі дисертації «Аналіз теоретико-методологічних засад моделювання процесів формування бізнес-стратегії підприємства» досліджено актуальність та ступінь вивченості зазначеної проблеми, проаналізовано концептуальні підходи та основні тенденції до її вирішення в умовах транзитивного етапу на рівні виробничих підприємств.


Виявлено, що вітчизняна економіка рухається в напрямку повноцінних ринкових відносин, які проявляють себе у відповідній певним суспільно-економічним умовам специфічній формі. Це дозволило дійти висновку, що зазначений факт змушує національні підприємства розробляти власну виробничу програму з урахуванням багатьох змінних та чинників, серед яких виступають забезпечення відповідності власної програми національній ринковій кон’юнктурі, здійснення та врахування прогнозування певних змінних у ході ведення діяльності, врахування ризиків втрати доходів внаслідок непередбачуваних обставин під час її реалізації тощо. На перший план виходять проблеми формування відповідного рівня виробничої і господарської діяльності, який дозволить скласти гідну конкуренцію вже відомим виробникам та їх брендам, як в межах національних кордонів, так і на міжнародному рівні.


Встановлено, що формування бізнес-стратегії виробничого підприємства передбачає певним чином розроблений план виробництва, просування та реалізації вдосконаленої існуючої або нової продукції. Він виражається в комплексному підході до вирішення зазначеної проблеми, який досі залишається поза увагою сучасних науковців, економістів, підприємців та виробників. Разом із тим, необхідно зазначити, що в умовах сьогоденних реалій на базі класичного поняття «стратегії розвитку бізнесу» формується більш узагальнене та широке «бізнес-стратегія». Суть якого автор розуміє у комплексі способів управління змінами, побудові найбільш загального механізму дій, що визначає шляхи досягнення комплексної мети, пов'язаної з веденням своєї справи, а також в тому, що у єдине ціле ув’язуються низка факторів, таких як стратегічні цілі, правила функціонування та ресурси підприємства, потреби споживачів й сила позицій та динаміка розвитку конкурентів у відповідній галузі. Зазначено, що дане наукове дослідження було здійснено на тлі сучасних фундаментальних принципів теорії ринкової економіки.


 


У другому розділі «Задача моделювання процесів формування бізнес-стратегії підприємства: методи і моделі її розв’язання» було визначено проблематику даної задачі, здійснено її постановку. Крім того було розроблено та вдосконалено методи та моделі проведення маркетингових досліджень ринку, визначення коефіцієнтів конкурентоспроможності, знаходження оптимального обсягу випуску продукції для сегментів ринку з погляду максимізації прибутку від її реалізації, корегування оптимальної виробничої програми підприємства з урахуванням ризику та ефекту невизначеності економічної інформації.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)