Дрозд О.М. Продуктивність нових сортів льону-довгунця і льону олійного залежно від способів сівби та системи удобрення




  • скачать файл:
title:
Дрозд О.М. Продуктивність нових сортів льону-довгунця і льону олійного залежно від способів сівби та системи удобрення
Альтернативное Название: Дрозд О.М. Производительность новых сортов льна-долгунца и льна масляного в зависимости от способов сева и системы удобрения
Тип: synopsis
summary:

РОЗДІЛ 1. КУЛЬТУРА ЛЬОНУ-ДОВГУНЦЯ І ЛЬОНУ ОЛІЙНОГО З ОГЛЯДУ НА ЛІТЕРАТУРНІ ДЖЕРЕЛА


(огляд літератури)


 


У розділі узагальнено результати багаторічних досліджень вітчизняних та зарубіжних науковців із питань впливу агротехнічних заходів щодо зміни врожайності та якості льонопродукції. На основі аналізу літературних джерел встановлено рівень проведених досліджень із питань розробки технології вирощування льону-довгунця і олійного та визначені основні напрямки її вдосконалення в умовах Полісся, а також розроблено програму досліджень за темою дисертації.


 


РОЗДІЛ 2. МЕТОДИКА ТА УМОВИ ПРОВЕДЕННЯ ДОСЛІДЖЕНЬ


 


Експериментальна частина досліджень виконувалася протягом 2002 – 2004 рр. у дослідному господарстві “Чабани” Києво-Святошинського району Київської області. Анатомо-морфологічні, технологічні та біохімічні дослідження, визначення якості насіння і волокна льону-довгунця та олійного проводилися у відділі льону Інституту землеробства УААН.


Грунт дослідної ділянки дерново-середньопідзолистий пилувато супісчаний, тобто характерний для агрогрунтового району Полісся України з такими агрохімічними характеристиками орного шару: вміст гумусу – 1,0-1,6%, рНсольовий 5,4 – 6,0, легкогідролізованого азоту – 5,5 – 7,0 мг/100 г грунту, рухомого фосфору та обмінного калію відповідно – 12,3 – 13,6 і 7,0 – 8,4 мг на 100 г грунту.


Погодні умови за основними гідротермічними показниками (температурний режим та кількість опадів) різнились за роки проведення досліджень та мали суттєві відхилення від середніх багаторічних показників. Найбільш сприятливий був 2002 рік, погодні умови якого відповідали біологічним вимогам льону-довгунця і олійного й був сформований найвищий врожай насіння, соломи і волокна. Проте 2003 рік по урожайності насіння перевищив два інших за рахунок утворення нових пагонів суцвіть, які дали насіння після випадання великої кількості опадів у другій половині червня.


Мінеральні добрива вносили у вигляді аміачної селітри (34% д.р.), - навесні, гранульований суперфосфат (19%) та калійна сіль (40%) - восени.


Сівба проведена насінням нового сорту льону-довгунця Український 3 та олійного Південна ніч.


Попередник – озиме жито. Агротехніка в досліді загальноприйнята для зони Полісся. Площа облікової ділянки – 4 м2, повторність досліду шестикратна.


 


Польові досліди, обліки та спостереження в них проводили згідно “Методики по проведенню польових дослідів із льоном-довгунцем” (ВНДІЛ, 1978). Аналізи волокнистої продукції та насіння з дослідів проводили згідно з діючими ДСТУ. Обробку врожайних даних проведено за методикою у викладенні Б.О.Доспєхова (1979). Економічну ефективність розраховували згідно з технологічною картою та існуючими цінами на льонопродукцію.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)