Гончар Т.М. Удосконалення технології вирощування гороху на зерно в умовах правобережного Лісостепу України




  • скачать файл:
title:
Гончар Т.М. Удосконалення технології вирощування гороху на зерно в умовах правобережного Лісостепу України
Альтернативное Название: Гончар Т.М. Усовершенствование технологии выращивания гороха на зерно в условиях правобережной Лесостепи Украины
Тип: synopsis
summary:

НАУКОВІ ОСНОВИ ФОРМУВАННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ЗЕРНА ГОРОХУ (ОГЛЯД ЛІТЕРАТУРИ)


 


Проведено аналіз результатів досліджень вітчизняних і зарубіжних вчених в області біології культури гороху та особливостей технології його вирощування. Визначено і обґрунтовано перспективні напрями досліджень та висунуто робочу гіпотезу.


 


УМОВИ ТА МЕТОДИКА ДОСЛІДЖЕНЬ


 


Польові дослідження з особливостей росту, розвитку та формування урожаю гороху залежно від впливу мінеральних добрив, позакореневих підживлень та системи захисту від шкідників проводили протягом 2003-2005 рр. на спільному дослідному полі Вінницького державного аграрного університету та Вінницької державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту кормів УААН.


За даними агрохімічного обстеження, проведеного кафедрою землеробства, ґрунтознавства та агрохімії Вінницького державного аграрного університету, ґрунти сірі лісові середньосуглинкові.


Вміст гумусу – 1,97 %, ввібраних основ 14,4 мг.-екв. на 100 г ґрунту, гідролітична кислотність - 2,35 мг.-екв. на 100 г ґрунту, рНсол. – 5,5.


Клімат зони помірний. Метеорологічні умови характеризувалися певними відмінами від середніх багаторічних показників середньодобової температури та кількості і розподілу опадів у період вегетації гороху, проте були сприятливими для росту, розвитку і формування продуктивності культури.


 


У досліді вивчали дію та взаємодію трьох факторів: А – сорт; В – дози мінеральних добрив; С – система захисту від шкідників. Співвідношення факторів 2:4:4 (табл. 1.) Повторність в досліді чотириразова. Варіанти розміщували за методом розщеплених ділянок. Площа посівної ділянки 46 м2, і облікової 25 м2.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)