Чуонг Еанг Урожайність сої в залежності від площі живлення, добрив і регуляторів росту в Лісостепу України




  • скачать файл:
title:
Чуонг Еанг Урожайність сої в залежності від площі живлення, добрив і регуляторів росту в Лісостепу України
Альтернативное Название: Чуонг Еанг Урожайность сои в зависимости от площади питания, удобрений и регуляторов роста у Лесостепи Украины
Тип: synopsis
summary:

Ріст та розвиток рослин сої в залежності від застосування добрив та рівномірності перерозподілу насіння у рядку. Польова схожість сої. За допомогою проведених нами дослідів була виявлена пряма залежність схожості насіння від вологості грунту, використання добрив, ширини рядка та температурних умов. Поєднання високих температур грунту та повітря з ма-лою кількістю опадів призводило до зниження польової схожості насіння.


Використання  мінеральних і органічних добрив обумовлює значне покращення посівних якостей насіння сої, внаслідок чого, в польових умовах одер-жують більш ранні й вирівняні сходи; також було встановлено, що  при ширині рядка в межах 3-5 см спостерігалася більш висока енергія проростання насіння. Густота стояння рослин залежить, головним чином, від норми висіву, але формування її відбувається протягом усього вегетаційного періоду.


Одержані нами дослідження підтверджують, що відсоток виживання рослин у варіанті, де вносили добрива, має стабільне збільшення, а у контро-льному варіанті – без внесення добрив він був найнижчим. При цьому вияв-лена тенденція -  збільшення виживання рослин сої із збільшенням ширини рядка.   


Висота рослин в залежності від використання добрив та розташування насіння у рядку. Отримані нами дані свідчать, що при внесенні добрив і розташуванні насіння у рядку висота рослин сої була більше на 2 –3 см в порівнянні з тими що зростали на ділянках без застосування добрив. Отримані нами дані свідчать про те, що вегетаційний період сортів сої був неодинаковий за роками досліджень. Так у 1997 р. він був найтривалішим (119-124 днів), а в 1998 та 1999 рр. - найкоротшим (112-119 днів). Слід відзначити, що внесення добрив зменшує період вегетації рослин - на 2-3 дні.


На тривалість вегетаційного періоду найбільш впливало розширення зони рядка.


Фотосинтетична діяльність рослин сої. У наших дослідженнях вивчен-ня вмісту хлорофілу в рослинах сої при внесенні добрив показало, що різниця спостерігалася як між сортами, так і між варіантами з внесенням добрив.  Між варіантами спостерігалася істотна різниця за вмістом хлорофілу "А".  У  сорту Аметист, без внесенння добрив вміст хлорофілу склав 0.496%  на абсолютно суху речовину. У варіанті, де вносили добрива – 0.706%. При внесенні органічних добрив вміст хлорофілу складав 0.563%, а при  сумісному застосуванні добрив (мінеральних та органічних) -  0.579%.


У сорту Чорнятко также відмічено підвищення вмісту хлорофілу на всіх варіантах з використанням мінеральних та органічних добрив.


Динаміка наростання листкової поверхні сої залежала від застосування до-брив та рівномірності розміщення насіння в рядку. Встановлено, що застосу-вання добрив мало позитивний вплив на формування листкової поверхні сої. У сорту Аметист площа листків у контрольних варіантах (без внесення добрив) склала 643 – 893 см2  на одну рослину. У  варіанті внесення мінеральних добрив відповідно 737 – 1126 см2. При внесенні органічних добрив площа листка складала 698 – 1096 см2 на одну рослину.


 


У сорту Чорнятко на варіанті з мінеральними добривами площа листків склала 870 см2 на одну рослину, а на контролі 729 см2 . На варіанті з внесен-ням органічних добрив – відповідно 883 см2 на одну рослину і перевисила контроль на 154 см2. При сумісному внесенні добрив (органічних та мінеральних) площа листкової поверхні складала 873 см2 на одну рослину і перевищувала контроль на 144 см2.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)