Головецький І.І. Удосконалення оцінки материнських сімей в технології виведення бджолиних маток : Головецкий и.и. Усовершенствование оценки материнских семей в технологии выведения пчелиных маток



title:
Головецький І.І. Удосконалення оцінки материнських сімей в технології виведення бджолиних маток
Альтернативное Название: Головецкий и.и. Усовершенствование оценки материнских семей в технологии выведения пчелиных маток
Тип: synopsis
summary:

Дослідження за темою дисертаційної роботи виконані на бджолиних сім’ях української породи впродовж 1999-2003 років за схемою, наведеною на рис.1. Основною базою науково-виробничих дослідів було приватно-орендне підприємство “Прибузькі медобори” Летичівського району Хмельницької області, що атестоване як племінний бджолорозплідник. Окремі питання нами вивчались на бджолиних сім’ях (хмельницького походження) Голосіївської навчально-дослідної пасіки Національного аграрного університету і плембджолозаводу КСП “Старосинявське” Хмельницької області.


Лабораторні дослідження чистопородності сімей за екстер’єрними промірами бджіл (по 25 особин з кожної) та біометричну обробку отриманих результатів проводили на кафедрі бджільництва ім. В.А. Нестерводського Національного аграрного університету. В наших дослідженнях використано морфометричний метод оцінки якісного складу материнських сімей за методиками В. Алпатова (1948) та Г. Гетце (1964).


 


Відбирання матеріалу для дослідження і визначення біоморфологічних показників проводили відповідно методичних вказівок (Давиденко І.К., Поліщук В.П., Черкасова А.І., 1985). 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины