Архангельська М.В. Удосконалення способу передінкубаційної обробки яєць для підвищення відтворювальних якостей родинного стада курей кросу \"Прогрес\" : Архангельска м.в. Усовершенствование способа перединкубацийной обработки яиц для повышения воспроизводительных качеств семейного стада кур кросса \"Прогресс\"



title:
Архангельська М.В. Удосконалення способу передінкубаційної обробки яєць для підвищення відтворювальних якостей родинного стада курей кросу \"Прогрес\"
Альтернативное Название: Архангельска м.в. Усовершенствование способа перединкубацийной обработки яиц для повышения воспроизводительных качеств семейного стада кур кросса \"Прогресс\"
Тип: synopsis
summary:

Експериментальні дослідження з теми дисертаційної роботи були проведені в умовах сільськогосподарського племінного підприємства ЗАТ “Чорнобаївське” Білозерського району Херсонської області та на кафедрі морфології і фізіології тварин Херсонського державного агарного університету за період 1999-2006 р.р.


Загальна схема досліджень наведена на рис.1. Характеристика експериментальних досліджень представлені в таблиці 1.


Матеріалом для проведення досліджень кури кросу “Прогрес” – материнська форма П3П4 та фінальний гібрид П1234.


На першому етапі досліджень вивчали особливості втрати маси яєць на 1, 3, 7, 11, 15 та 19 день інкубації, а також морфо – фізичні показники в залежності від класу розподілу яєць за масою та особливості втрати маси яєць в критичні періоди інкубації.


На другому етапі проводили порівняльну оцінку хімічного, баричного, термічного та ін’єкційного способів передінкубаційної глибинної обробки яєць розчинами органічних кислот (аскорбінової та янтарної) з концентрацією 0,1 %. Хімічний спосіб ґрунтувався на використанні хімічного провідника – димексиду у концентрації 0,02 %. При барометричному способі яйця занурювали у розчин біологічно активної речовини, яким заповнювали герметичну ємність. В апараті спочатку створювали розрідження (-0,5 атм) на протязі 5 хв., а потім яйця витримували 15 хв. під тиском 0,5 атм. За допомогою термічного способу занурені у воду (t=50°С) яйця прогрівали протягом 4-5 хв. Зразу ж після прогріву їх занурювали на 10 хв. в охолоджений до 6-9° С робочий розчин. Введення біологічно активних речовин ін’єкційним способом проводили в пугу яєць на 9-й день інкубації за загальноприйнятою методикою. Було сформовано 8 дослідних і контрольна групи.


 


На третьому етапі розробляли новий спосіб глибинної обробки яєць, заснований на проникненні біологічно активних речовин (аскорбінової і янтарної кислот) через пори шкаралупи до ембріону за допомогою хімічного провідника – диметилсульфоксида (ДМСО) різної концентрації та вивчали його вплив на морфо-фізичні характеристики яєць, їх виводимість, вивід, ріст і розвиток курчат. Було проведено три досліди. У першому досліді сформували 4 дослідні та контрольну групу, у другому і третьому дослідах – 3 дослідні групи і контрольну.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины