Самаріна М.О. Удосконалення технології виробництва молока на територіях, забруднених радіоактивними речовинами : Самарина М.О. Усовершенствование технологии производства молока на территориях, загрязненных радиоактивными веществами



title:
Самаріна М.О. Удосконалення технології виробництва молока на територіях, забруднених радіоактивними речовинами
Альтернативное Название: Самарина М.О. Усовершенствование технологии производства молока на территориях, загрязненных радиоактивными веществами
Тип: synopsis
summary:

          МАТЕРІАЛ  І  МЕТОДИКА  ДОСЛІДЖЕНЬ


 


Експериментальні дослідження було проведено у ПСП “Хлібороб” Дубровицького району Рівненської області. При цьому витримувалися умови, характерні для заготівлі кормів, годівлі та утримання тварин, притаманні господарствам з виробництва молока у забрудненій радіонуклідами зоні Полісся.


Для проведення дослідів відбирали клінічно здорових корів української чорно-рябої породи, яких після визначення живої маси і уточнення походження, віку, фізіологічного стану, середньодобових надоїв, вмісту жиру у молоці за принципом аналогів розподіляли на  групи по 8 корів у кожній, відповідно до схеми досліду (табл. 1). Для першого досліду було відібрано 40 дійних корів, а другого – 32 корови.


Досліди проводили за умов прив’язного утримання корів, у приміщеннях, обладнаних індивідуальними годівницями та устаткуванням для доїння корів у переносні доїльні відра. 


 


Упродовж підготовчого періоду для годівлі корів усіх груп використовували сіно з підвищеним вмістом 137Cs, яке було заготовлене на території лісових масивів і придбане у приватному секторі. У кінці підготовчого періоду, коли питома радіоактивність молока корів перевищувала вимоги ДР-97 більше, ніж у 2 рази, тварин переводили на раціони дослідного періоду. З початком заключного періоду корів усіх груп переводили на “чисте” сіно. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины