Приймак В.В. Удосконалення технології інкубації для підвищення відтворювальних якостей і м\'ясної продуктивності птиці : Приймак В.В. Усовершенствование технологии инкубации для повышения воспроизводительных качеств и мъъясной производительности птицы



title:
Приймак В.В. Удосконалення технології інкубації для підвищення відтворювальних якостей і м\'ясної продуктивності птиці
Альтернативное Название: Приймак В.В. Усовершенствование технологии инкубации для повышения воспроизводительных качеств и мъъясной производительности птицы
Тип: synopsis
summary:

Експериментальні дослідження були проведені в умовах сільськогосподарського племінного птахівничого підприємства ЗАТ “Чорнобаївське” Білозерського району Херсонської області, на племінному птахівничому підприємстві ВАТ “Придніпровський” Горностаївcького району Херсонської області та кафедрі морфології і фізіології тварин Херсонського державного аграрного університету на курях кросу “Конкурент-2” та качках кросу “Благоварський” за період 2000-2005 рр. Схема досліджень відображена на рис. 1. Етапи й обсяг досліджень наведені в таблиці 1.


Яйця для досліджень відбирали з урахуванням їх терміну знесення, маси та якості, інкубували їх в інкубаторах типу “Універсал-55”. Яйця кожної групи інкубували в окремих лотках за загальноприйнятим режимом. Поряд з дослідними на інкубацію закладали й контрольну групу яєць. Безпосередньо перед закладенням до інкубатору яйця знезаражували парою формальдегіду.


У процесі інкубації яєць застосовували методи біологічного контролю, за допомогою яких оцінювався розвиток ембріонів курей та качок контрольних і дослідних груп.


Овоскопування яєць курей проводили на 7 та 18 добу, качиних яєць - на 8 та 25 добу (Орлов М.В., 1987; Отриганьєв Г., Отриганьєва А., 1980).


 


Результати інкубації яєць курей і качок оцінювали згідно з методичним посібником “Інкубація яєць сільськогосподарської птиці” (Бреславець В.О., Сахацький М.І., Стегній Б.Т. та ін., 2001) за такими показниками: виводимість яєць, %; вивід молодняку, %; життєздатність молодняку, %; відходи інкубації, %. Добовий молодняк оцінювали за зовнішнім виглядом (Орлов М.В., 1987).

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины