ФІЗИКО-ХІМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ДІЇ МАГНІТНОГО ПОЛЯ НА ВОДНІ РОЗЧИНИ В СИСТЕМАХ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ




  • скачать файл:
title:
ФІЗИКО-ХІМІЧНЕ ОБГРУНТУВАННЯ ДІЇ МАГНІТНОГО ПОЛЯ НА ВОДНІ РОЗЧИНИ В СИСТЕМАХ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ
Альтернативное Название: Физико-химическое обоснование ДЕЙСТВИЯ МАГНИТНОГО ПОЛЯ НА ВОДНЫЕ РАСТВОРЫ В СИСТЕМАХ техногенно-экологической безопасности
Тип: synopsis
summary:

У вступі обгрунтовано актуальність роботи, сформульовано її мету та наведені основні результати досліджень.


            У першому розділі подано огляд літератури за темою дисертації. Значну увагу приділено публікаціям, в яких наведені результати експериментальних досліджень впливу магнітного поля на швидкість хімічних реакцій, процеси сорбції, накипоутворення, біологічні системи тощо. Проведено критичний аналіз гіпотез стосовно механізму дії магнітного поля на воду і водні розчини, показано позитивні сторони деяких з них та їх недоліки.


У другому розділі  наводяться методики експериментів, розглядається вплив магнітного поля на деіонізовану воду, та описані основні магнітні пристрої, які були використані  при виконанні роботи. 


У третьому розділі розглянуто результати дослідження впливу магнітного поля на кінетику хімічних реакцій. Це повязано з Міжнародною науковою програмою ВОЗ з біологічної дії ЕМП (1996 – 2005 рр.), в обгрунтуванні якої сказано: “Медичні наслідки, такі, як захворювання раком, зміна в поведінці, втрата памяті, хвороби Паркінсона і Альцгеймера, СНІД, дитячий синдром раптової смерті та інші стани, в тім числі підвищення рівня самогубств, є результатом дії ЕМП”. Такі явища можуть бути  зумовлені впливом магнітного поля на перебіг біохімічних реакцій в живому організмі.  


 Для вияснення механізму дії магнітного поля на кінетику хімічних процесів були вибрані хімічні реакції різних типів, з реагентами, які належать до різних класів органічних та неорганічних сполук. 


Вплив розчинника на перебіг хімічних реакцій загальновідомий, зокрема значну роль в цьому відношенні відіграють водневі зв`язки, які можуть блокувати активні центри субстрату, або сприяти зміщенню електронів, необхідному для реакції. В рамках гіпотези про вплив магнітного поля на енергію водневих зв’язків в даній роботі здійснена спроба дослідити вплив магнітного поля на окиснення деяких одноатомних спиртів перманганатом калію.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)