Аналіз динаміки виробництва основних продуктів харчування та стану забезпечення продовольчої безпеки в Україні




  • скачать файл:
title:
Аналіз динаміки виробництва основних продуктів харчування та стану забезпечення продовольчої безпеки в Україні
Тип: article
summary:

 

Основними ресурсами, які характеризують розвиток сільськогосподарського виробництва, є показники загальної площі сільськогосподарських угідь, посівної площі основних сільськогосподарських культур, а також поголів’я худоби та птиці. Кількісні характеристики динаміки площі сільськогосподарських угідь та посівних площ основних сільськогосподарських культур за 1980–2006 рр. наведені у Додатку Б (табл. 1); динаміка поголів’я худоби та птиці за той же період – у Додатку Б (табл. 2).

Наведені дані свідчать про тенденцію скорочення загальної площі сільськогосподарських угідь та чисельності поголів’я великої рогатої худоби. Щорічно зменшується сировинна база тваринництва. Продовжується зростання цін на енергоносії, електроенергію, обладнання для ферм і переробної промисловості, що має негативний вплив на базу тваринництва.

Дані про динаміку обсягів виробництва валової продукції сільського господарства, у тому числі рослинництва і тваринництва, за 1996–2005 рр. у порівнянних цінах 2000 р. наведені у Додатку Б (табл. 3); у фактичних цінах за 2001–2005 рр. – у Додатку Б (табл. 4). Наведені дані свідчать про нерівномірність темпів розвитку і, таким чином, про відсутність забезпечення сталих темпів розвитку сільськогосподарського виробництва. Динаміка обсягів виробництва продуктів рослинництва і тваринництва, які визначають стан ПБ, наведені у Додатку Б (табл. 5); основних видів продовольчих товарів – у Додатку Б (табл. 6).

Важливим індикатором, що характеризує стан ПБ, є динаміка обсягів виробництва сільськогосподарської продукції та продуктів харчування на одну особу. Відповідні дані за 1995–2005 рр., наведені в табл. 2.1, свідчать про нерівномірність щорічних темпів зростання обсягів виробництва сільськогосподарської продукції і продуктів харчової промисловості та перероблення сільськогосподарських продуктів, які визначають стан ПБ. Варто відмітити, що навіть в умовах щорічного скорочення чисельності населення України стабільних темпів зростання обсягів виробництва продукції, що визначає стан ПБ на одну особу, досягнути не вдалося. 

 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)