ОЦІНКА ЯКОСТІ ВІДХОДІВ БУРІННЯ ТА КОНТРОЛЬ ЗА СТАНОМ ГРУНТІВ В РАЙОНАХ СПОРУДЖЕННЯ НАФТОВИХ ТА ГАЗОВИХ СВЕРДЛОВИН (на прикладі ДДЗ) : ОЦЕНКА КАЧЕСТВА ОТХОДОВ БУРЕНИЯ И КОНТРОЛЬ ЗА СОСТОЯНИЕМ грунта в районе СТРОИТЕЛЬСТВА НЕФТЯНЫХ И ГАЗОВЫХ СКВАЖИН (на примере ДДЗ)



title:
ОЦІНКА ЯКОСТІ ВІДХОДІВ БУРІННЯ ТА КОНТРОЛЬ ЗА СТАНОМ ГРУНТІВ В РАЙОНАХ СПОРУДЖЕННЯ НАФТОВИХ ТА ГАЗОВИХ СВЕРДЛОВИН (на прикладі ДДЗ)
Альтернативное Название: ОЦЕНКА КАЧЕСТВА ОТХОДОВ БУРЕНИЯ И КОНТРОЛЬ ЗА СОСТОЯНИЕМ грунта в районе СТРОИТЕЛЬСТВА НЕФТЯНЫХ И ГАЗОВЫХ СКВАЖИН (на примере ДДЗ)
Тип: synopsis
summary:

У вступі обґрунтовано актуальність дисертаційної роботи, сформульовано мету та задачі досліджень, наукову новизну, практичну цінність, захищаємі положення, особистий внесок здобувача і коротко викладено основні положення дисертації.


У першому розділі розглянуто стан проблем техногенного навантаження на природне довкілля при спорудженні нафтових та газових свердловин. Визначені джерела техногенного забруднення відходами буріння на буровій площадці. Дано коротку характеристику відходів буріння та їх складу. Експертні оцінки Полтавського відділення УкрДГРІ показують, що відходи буріння в своєму складі вміщують до 10% нафти та нафтопродуктів, до 60 кг/м3 забруднюючої органіки, значну кількість розчинних солей, величина рН відходів знаходиться у межах 6,0 – 10,0

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины