Сучасна дифтерія у дітей: патогенез, клініка, лікування (клініко-експериментальне дослідження) : Современная дифтерия у детей: патогенез, клиника, лечение (клинико-экспериментальное исследование)



title:
Сучасна дифтерія у дітей: патогенез, клініка, лікування (клініко-експериментальне дослідження)
Альтернативное Название: Современная дифтерия у детей: патогенез, клиника, лечение (клинико-экспериментальное исследование)
Тип: synopsis
summary:

Робота базується на результатах клінічних спостережень, бактеріологічних, біохімічних, імунологічних та інструментальних досліджень, проведених у дітей, хворих на клінічно маніфестні та субклінічні (бактеріоносійство C.d.tox+) форми дифтерії, спеціальних постмортальних гістологічних та експериментальних досліджень з моделюванням дифтерійної інтоксикації у морських свинок.


 


Матеріали і методи дослідження. Обстежено 268 дітей віком від 6,5 міс до 14 років, хворих на клінічно маніфестні форми дифтерії. У 262 (97,8%) хворих діагноз дифтерії підтверджений бактеріологічно виділенням токсигенних штамів C.d. З них у 248 (92,5%) хворих ідентифіковано тип gravis, у 14 (5,2%) – mitis. У 6 хворих діагноз дифтерії базувався на типовій клініч­ній симптоматиці та даних епідеміологічного анамнезу (тривалий та близь­кий контакт з хворим на дифтерію). Обстежено також 828 дітей віком від 2-х до 14 років – носіїв токсигенних штамів Corynebacterium diphtheriae (C.d.), виявлених серед контактних в осередках інфекції.­

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины