ОРТОТОПІЧНА НЕОЦИСТОПЛАСТИКА: МОРФОФУНКЦІОНАЛЬНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ВИБОРУ СПОСОБУ ХІРУРГІЧНОГО ВТРУЧАННЯ



title:
ОРТОТОПІЧНА НЕОЦИСТОПЛАСТИКА: МОРФОФУНКЦІОНАЛЬНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ВИБОРУ СПОСОБУ ХІРУРГІЧНОГО ВТРУЧАННЯ
Альтернативное Название: Ортотопическая НЕОЦИСТОПЛАСТИКА: МОРФОФУНКЦИОНАЛЬНЫХ ОБОСНОВАНИЕ ВЫБОРА ОБРАЗА хирургического лечения
Тип: synopsis
summary:

Матеріали та методи досліджень. Основу дослідження склали дані результатів обстеження 179 хворих на РСМ після РЦЕ із послідуючою ортотопічною реконструкцією сечового міхура за різними способами, які виконано у клініці урології і андрології Харківського національного медичного університету (ХДМУ) на базі Обласного клінічного центру урології і нефрології (ХОКЦУН) ім. В.І.Шаповала за період з 1998 по 2006 рік.


В 104 (58,7%) випадках для формування сечового резервуара були використані різні відділи товстого кишечнику; в 63 (35,2%) спостереженнях – фрагменти тонкої кишки, у 12 (6,7%) пацієнток для ортотопічного заміщення сечового міхура використано власну піхву. Повний перелік застосованих хірургічних технологій ортотопічної неоцистопластики після РЦЕ наведено у табл. 1.


Незалежно від виду ортотопічної реконструкції і пластичного матеріалу, використаного для її виконання, в основу кожного способу було покладено наступні принципові положення:


1) Детубуляризація обраного для формування резервуару сегмента (для створення резервуару низького внутрішньоміхурового тиску).


2) Надання резервуару геометричної форми, найбільш наближеної до сферичної (природньої для сечового міхура), адаптованої для резервуарної і спорожнювальної функцій резервуару. 


3) У випадках кишкової реконструкції – формування привідного недетубуляризованого ізоперистальтичного сегменту, який служить антирефлюксним захистом і запобігає можливим стенозам і стриктурам сечоводових анастомозів.


4) Достатня мобільність ізолюємого сегменту і збереженість кровопостачання резервуару при переміщенні його до місця анастомозування з куксою уретри.


Серед пацієнтів, яким було виконано кишкову ортотопічну реконструкцію сечового міхура, переважали чоловіки – 157 (94,0%) з 167 (100,0%); інтестинальну пластику сечового неоцисту виконано у 10 (5,9%) жінок. Окрему групу склали 12 пацієнток, яким був сформований сечовий резервуар із власної піхви. В основному оперовані були похилого віку. Середній вік  склав 60,7±18,3 років (від 46 до 79 років) серед чоловіків і 56,3±11,5 років (від 50 до 63 років) – серед жінок.


З 179 оперованих пацієнтів РСМ вперше виявлений у 81 (45,3%), при цьому лише в 17 (9,5%) випадках – у результаті цілеспрямованого профілактичного огляду. У інших – підчас звернення у зв'язку з появою клінічної симптоматики (в основному – макрогематурії), або випадково при медичному обстеженні (переважно методом ультразвукової візуалізації) за різними мотивами.


 


Більше ніж у половини осіб – 98 (54,7%), мав місце рецидивний РСМ, у тому числі в 32 (32,6%) спостереженнях була присутня прогресія необластичного процесу після однократної ТУР, в 41 (41,8%) випадку після резекції сечового міхура, в 25 (25,5%) спостереженнях – після багаторазових раніше перенесених малоінвазивних і/або відкритих оперативних втручань.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины