КОМПЛЕКСНОЕ ВОССТАНОВИТЕЛЬНОЕ ХИРУРГИЧЕСКОЕ ЛЕЧЕНИЕ БОЛЬНЫХ С ТРАВМАТИЧЕСКИМ ПОВРЕЖДЕНИЕМ НЕРВОВ (клиническое и экспериментальное исследование) : КОМПЛЕКСНЕ ВІДНОВНЕ ХІРУРГІЧНЕ ЛІКУВАННЯ ХВОРИХ З ТРАВМАТИЧНИМ ПОШКОДЖЕННЯМ НЕРВІВ (КЛІНІЧНЕ ТА ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ)



title:
КОМПЛЕКСНОЕ ВОССТАНОВИТЕЛЬНОЕ ХИРУРГИЧЕСКОЕ ЛЕЧЕНИЕ БОЛЬНЫХ С ТРАВМАТИЧЕСКИМ ПОВРЕЖДЕНИЕМ НЕРВОВ (клиническое и экспериментальное исследование)
Альтернативное Название: КОМПЛЕКСНЕ ВІДНОВНЕ ХІРУРГІЧНЕ ЛІКУВАННЯ ХВОРИХ З ТРАВМАТИЧНИМ ПОШКОДЖЕННЯМ НЕРВІВ (КЛІНІЧНЕ ТА ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ)
Тип: synopsis
summary:

Матеріали і методи клінічних досліджень. Робота виконана на основі результатів експериментальних і клінічних досліджень. Нами було обстежено і прооперовано 797 хворих з пошкодженням нервових стовбурів, з них 91 — з ураженням лицевого нерва. Всі хворі перебували на лікуванні у Донецькому обласному центрі нейрохірургії на базі Донецького обласного клінічного територіального медичного обєднання.


Чоловіків було 583 (73,1%), жінок — 214 (26,9%). Хворих віком до 7 років було 19, 8–15 років — 52, 16–18 — 53, 19–29 — 208, 30–39 — 202, 40–49 — 164, 50–59 — 81, 60 років і старше — 18. Більшість хворих в усіх клінічних і вікових групах були чоловічої статі, це зумовлене тим, що потерпілі зазнавали травми переважно під час фізичної роботи у побуті або на виробництві.


 


Характер травми нервових стовбурів представлено у табл. 1. Переважала побутова травма (66,1%), друге за частотою місце посіла виробнича травма (21%), третє — ятрогенна (пошкодження нервів при хірургічних маніпуляціях) — (4,9%).

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины