«КЛІНІКО-ПАТОГЕНЕТИЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА СЕРЦЕВОЇ НЕДОСТАТНОСТІ У ВІКОВОМУ АСПЕКТІ: ДІАГНОСТИКА, ПРОГНОЗ І ЛІКУВАННЯ»   : «Клинико-патогенетическая характеристика сердечной недостаточности в возрастном аспекте: ДИАГНОСТИКА, ПРОГНОЗ И ЛЕЧЕНИЕ»



title:
«КЛІНІКО-ПАТОГЕНЕТИЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА СЕРЦЕВОЇ НЕДОСТАТНОСТІ У ВІКОВОМУ АСПЕКТІ: ДІАГНОСТИКА, ПРОГНОЗ І ЛІКУВАННЯ»  
Альтернативное Название: «Клинико-патогенетическая характеристика сердечной недостаточности в возрастном аспекте: ДИАГНОСТИКА, ПРОГНОЗ И ЛЕЧЕНИЕ»
Тип: synopsis
summary:

Матеріали та методи дослідження. Проспективне когортне дослідження виконане на виборці з 631 військовослужбовців з ХСН чоловічої статі середнього, похилого та старечого віку, які перебували на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Південного регіону Збройних Сил України протягом 2003-2007 рр..


Умовами включення хворих в дослідження були: вік більше ніж 45 років; наявність ХСН ІІА-ІІІ стадії за критеріями М.Д. Стражеска – В.Х.Василенка та Українського наукового товариства кардіологів (УНТК) на фоні ішемічної хвороби серця та/або гіпертонічної хвороби; клініко-функціональний стан хворих, що відповідає ІІ-ІV ФК СН відповідно до критеріїв УНТК та Нью-Йоркської Асоціації серця (NYHA); збережений синусовий ритм; постійна форма фібриляції передсердь.


Критеріями виключення з групи спостереження були синдром слабкості синусового вузла; атріо-вентрикулярна блокада ІІ-ІІІ ступеня; клапанні вади серця; перенесені менше 6 місяців гострий інфаркт міокарда (ГІМ) та інсульт мозку; нестабільна стенокардія; ревматизм; тяжка артеріальна гіпертензія (> 180/110 мм рт. ст.) до дослідження, а також протипоказання до призначення ІАПФ, АТ1-антагонистів та бета-адреноблокаторів; вторинна гіпертензія; наявність важкої печінкової та ниркової недостатності; та важкої патології легень в поєднанні з легеневою недостатністю, в тому числі, з хронічним легеневим серцем; ендокринної патології (декомпенсо-ваний гіпо- або гіпертиреоз, декомпенсований цукровий діабет); важке соматичне, онкологічне та інфекційне захворювання; необхідність проведення хірургічного лікування захворювання серця, у тому числі, імплантація ШВР і АКШ; судинна деменція або інші мнестичні розлади; відмова від участі в дослідженні з будь-яких причин, у тому числі, економічних.


 


Відповідно до програми дослідження були сформовані дві клінічні групи: контрольна, до якої увійшли 120 чоловіків у віці 45 років та більше, з числа військовослужбовців, що проходили планове медичне обстеження, які не мали ознак хронічних захворювань; і дослідна, яку склали 511 чоловіків того ж віку, хворих на ХСН, що розвилася внаслідок діастолічної і (або) систолічної дисфункції ЛШ. На етапі формування клінічних груп 36 осіб були виключені з дослідження у зв’язку з наявністю важкої супутньої соматичної патології або відмовою від участі у дослідженні. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины