Дослідження системи HLA та цитокінів при первинній відкритокутовій глаукомі   : Исследование системы HLA и цитокинов при первичной открытоугольной глаукоме



title:
Дослідження системи HLA та цитокінів при первинній відкритокутовій глаукомі  
Альтернативное Название: Исследование системы HLA и цитокинов при первичной открытоугольной глаукоме
Тип: synopsis
summary:

Матеріали та методи досліджень. На базі очного відділення Центральної міської (Олександрівської) клінічної лікарні м. Києва було обстежено 80 хворих (134 ока) з первинною відкритокутовою глаукомою (ПВКГ). Вік хворих становив від 37 до 84 років Середній вік чоловіків – 67 років. Середній вік жінок – 70 років. Середній вік обстежених хворих становив 69 роки. З першою стадією захворювання було 49 очей (37%), з другою – 43 ока (32%), з третьою – 38 ока (28%), з четвертою – 4 ока (3%). Контрольну групу складали 70 здорових (140 очей) людей віком від 49 до 85 років. До групи терапевтичних хворих входили пацієнти із первинною відкритокутовою глаукомою, що отримували гіпотензивні краплі у вигляді, як монотерапії β-блокатором (тимолол 0,25% або 0,5%) чи аналогом простагландинів (ксалатан, траватан) так і у комбінації β-блокатор + міотик (тимолол 0,5% + пілокарпін 1%,) або β-блокатор + аналог простагландинів (тимолол 0,5% + ксалатан або траватан). До групи хірургічних хворих входили пацієнти із первинною відкритокутовою глаукомою, яким була проведена антиглаукомна операція – глибока неперфоруюча склеректомія. Генетичні дослідження проводили у хворих після хірургічного лікування та у пацієнтів в процесі гіпотензивної терапії. Дослідження імунологічних показників у крові хворих на первинну відкритокутову глаукому проводили після проведеного хірургічного втручання. Комплексне офтальмологічне обстеження включало такі методи дослідження: візометрію, біомікроскопію, гоніоскопію, тонографію, тонометрію, офтальмоскопію, статичну та динамічну периметрію, пахіметрію, оптичну когерентну томографію, конфокальну скануючу лазерну офтальмоскопію. Визначення специфічностей генів HLA DRB1 та HLA DQB1 у зразках крові та кон’юнктиві хворих на первинну відкритокутову глаукому виконували за допомогою полімеразної ланцюгової реакції.


У сироватці крові хворих на ПВКГ здійснювалося визначення двох цитокінів: фактора некрозу пухлин та інтерферону. Активність інтерферону оцінювали в культурі клітин ПТП (перещеплювані тестикули порося) за пригніченням цитопатогенної дії тест-вірусу. За титр інтерферону приймали ті розведення проби, при яких спостерігається захист 50% клітин від цитопатогенної дії 100 ТЦД50/0,1 мл вірусу везикулярного стоматиту при проведенні мікроскопії під інвертованим мікроскопом. Кількість фактора некрозу пухлин визначали в культурі клітин лінії L-929 (фібробласти мишей) за індексом цитотоксичності (ІЦ,%) за допомогою спектрофотометрії (Співак М.Я. та співавт., 2002, 2005).


 


Методи статистичної обробки отриманих результатів. Отримані кількісні результати досліджень оброблені методами варіаційної статистики з використанням значень середньої арифметичної (М), середньої похибки середньої арифметичної (m), квадратичного відхилення (σ), достовірності результатів досліджень (t), критерій Ст’юдента для відсотків (частот), рівня значущості (p). 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины