ФОРМОУТВОРЕННЯ ВНУТРІШНЬОГО РЕЛЬЄФУ ШЛУНОЧКІВ СЕРЦЯ ЛЮДИНИ У ПРЕНАТАЛЬНОМУ ПЕРІОДІ ОНТОГЕНЕЗУ



title:
ФОРМОУТВОРЕННЯ ВНУТРІШНЬОГО РЕЛЬЄФУ ШЛУНОЧКІВ СЕРЦЯ ЛЮДИНИ У ПРЕНАТАЛЬНОМУ ПЕРІОДІ ОНТОГЕНЕЗУ
Альтернативное Название: Формообразования ВНУТРЕННЕГО РЕЛЬЕФА Желудочков сердца ЧЕЛОВЕКА В пренатальный период онтогенеза
Тип: synopsis
summary:

Матеріал і методи дослідження. Ми досліджували особливості розвитку та формоутворення структурних компонентів, які створюють внутрішній рельєф шлуночків серця людини на 88 окремих препаратах серця та його часток ембріонів та плодів. Розподіл матеріалу представлений в табл. 1.


Комісією з питань біомедичної етики Дніпропетровської медичної академії порушень морально-правових правил при проведенні медичних наукових досліджень не виявлено (протокол № 3 від 13 лютого 2006 р.). Матеріал одержували з акушерсько-гінекологічних відділень лікувальних закладів м. Дніпропетровська згідно з рекомендацією (Ю.Б. Чайковський, В.Д. Мішалов зі співавт., 2007). Частина матеріалу була отримана з музею кафедри анатомії Дніпропетровської державної медичної академії.


При антропометрії ембріонів і плодів визначали подовжні и поперечні розміри: тем’яно-куприкова дистанція ‑ ТКД, тем’яно-п’яткова дистанція ‑ ТПД, діаметр грудної клітки, черевної порожнини. Вимірювання проводили після фіксування в 7% розчині нейтрального формаліну. Для гістохімічного дослідження матеріал фіксували протягом 2 діб, після цього заливали у парафін.


 


Особливості топографії і розташування компонентів трабекулярного апарату вивчали на гістотопографічних зрізах в різних площинах. Усі плоди досліджені макроскопічними методами, серця ембріонів вивчали на зрізах, забарвлених різними барвниками.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины