ДИФЕРЕНЦІЙОВАНЕ ВІДНОВЛЮВАЛЬНЕ ЛІКУВАННЯ ДІТЕЙ З  БРОНХІАЛЬНОЮ АСТМОЮ З УРАХУВАННЯМ ПОКАЗНИКІВ КОНДЕНСАТУ ВИДИХУВАНОГО ПОВІТРЯ   : ДИФФЕРЕНЦИРОВАННЫЕ восстановительное лечение ДЕТЕЙ С БРОНХИАЛЬНОЙ АСТМОЙ С УЧЕТОМ ПОКАЗАТЕЛЕЙ КОНДЕНСАТА выдыхаемом воздухе



title:
ДИФЕРЕНЦІЙОВАНЕ ВІДНОВЛЮВАЛЬНЕ ЛІКУВАННЯ ДІТЕЙ З  БРОНХІАЛЬНОЮ АСТМОЮ З УРАХУВАННЯМ ПОКАЗНИКІВ КОНДЕНСАТУ ВИДИХУВАНОГО ПОВІТРЯ  
Альтернативное Название: ДИФФЕРЕНЦИРОВАННЫЕ восстановительное лечение ДЕТЕЙ С БРОНХИАЛЬНОЙ АСТМОЙ С УЧЕТОМ ПОКАЗАТЕЛЕЙ КОНДЕНСАТА выдыхаемом воздухе
Тип: synopsis
summary:

Матеріал і методи. Під нашим спостереженням перебувало 105 дітей, хворих на бронхіальну астму, віком від 7 до 15 років, з них хлопчиків – 64 (60,95 %), дівчаток - 41 (39,05 %). Діагноз бронхіальної астми встановлювали згідно критеріїв GINA та національного протоколу. В ретроспективі також проведено аналіз історій хвороб 210 дітей з бронхіальною астмою.


Поряд із загальноклінічними показниками та показниками функції зовнішнього дихання вивчали параметри конденсату видихуваного повітря (КВП) з огляду на те, що конденсат видихуваного повітря можна розглядати як продукт нереспіраторної метаболічної функції легень, а його компоненти  як маркери активності місцевого запального процесу.


КВП збирали за методом Г.І.Сидоренка за допомогою спеціального модифікованого пристрою, вранці натще, після прополіскування ротової порожнини дистильованою водою, в положенні сидячи, при спокійному рівномірному диханні. Перед збором конденсату протягом 10 хвилин пацієнт адаптувався до умов збору і знайомився з методикою дослідження.


У конденсаті видихуваного повітря визначали електролітний склад, а саме рівень іонів кальцію, калію і хлору на спектрофотометрі «СФ-46» за стандартною методикою.


Оцінювали рівень інтенсивності перекисного окислення ліпідів по накопиченню в КВП первинного продукту пероксидації - дієновіх кон’югат та одного з кінцевих продуктів перекисного окислення ліпідів - малонового діальдегіду за методикою Стальної І.Д. Адекватність функціонування антиоксидантної системи визначали за активністю ферменту каталази молібденовим методом.  


У конденсаті видихуваного повітря дітей, хворих на бронхіальну астму, методом лазерної кореляційної спектроскопії вивчали співвідношення світлорозсіювання часток різних фракцій на апараті ЛКС-03-«ІНТОКС».


Обстеження проводили у післянападовому періоді бронхіальної астми перед початком відновлювальної терапії  та після закінчення курсу в основних групах, і в ці ж терміни у групах порівняння. Для виведення референтних показників КВП було обстежено 30 здорових дітей віком 7-15 років.


Статистичну обробку результатів дослідження проводили з використанням параметричного і непараметричного методів за допомогою комп'ютерної програми обчислення  Statistica-5.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины