РОЛЬ ПОКАЗНИКІВ НЕСПЕЦИФІЧНОЇ ІМУННОЇ РЕЗИСТЕНТНОСТІ У РАННІЙ ДІАГНОСТИЦІ БАКТЕРІАЛЬНОЇ ІНФЕКЦІЇ У НОВОНАРОДЖЕНИХ ДІТЕЙ : РОЛЬ ПОКАЗАТЕЛЕЙ неспецифической иммунной РЕЗИСТЕНТНОСТИ в ранней диагностике БАКТЕРИАЛЬНОЙ ИНФЕКЦИИ У НОВОРОЖДЕННЫХ ДЕТЕЙ



title:
РОЛЬ ПОКАЗНИКІВ НЕСПЕЦИФІЧНОЇ ІМУННОЇ РЕЗИСТЕНТНОСТІ У РАННІЙ ДІАГНОСТИЦІ БАКТЕРІАЛЬНОЇ ІНФЕКЦІЇ У НОВОНАРОДЖЕНИХ ДІТЕЙ
Альтернативное Название: РОЛЬ ПОКАЗАТЕЛЕЙ неспецифической иммунной РЕЗИСТЕНТНОСТИ в ранней диагностике БАКТЕРИАЛЬНОЙ ИНФЕКЦИИ У НОВОРОЖДЕННЫХ ДЕТЕЙ
Тип: synopsis
summary:

Матеріали і методи дослідження. Клінічний матеріал зібраний на базі відділення патології новонароджених дитячої обласної клінічної лікарні м. Донецька за період 2003 – 2007 рр. В контрольну групу увійшли 49 новонароджених без клінічно і лабораторно підтвердженої бактеріальної інфекції, були виділені підгрупи  (29 доношених і  20 недоношених). Основну групу (62 дитини, з них 30 доношених і 32 недоношених) склали діти з клініко-лабораторними проявами бактеріальної інфекції. В материнському анамнезі усіх обстежених новонароджених зустрічалися описані в літературі фактори ризику реалізації бактеріальної інфекції.


Оцінку соматичного і неврологічного статусу усіх дітей проводили відповідно до наказу МОЗ України № 152 безпосередньо після госпіталізації дітей у відділення патології новонароджених, а також щоденно на протязі усього періоду знаходження дітей у стаціонарі. Бактеріальна інфекція у доношених і недоношених новонароджених була  представлена такими нозологічними формами: пневмонія (40,0 і 40,6 % відповідно), менінгоенцефаліт (10,0 і 0,0 % відповідно), остеомієліт (3,3 і 0,0 % відповідно), ентероколіт (0,0 і 25,0 % відповідно), гнійний омфаліт (0,0 і 3,1 % відповідно), гепатит (3,3 і 3,1 % відповідно), піодермія (3,3 і 0,0 % відповідно), сепсис (6,7 і 3,1 % відповідно), недиференційовані форми (6,7 і 6,3 % відповідно). Всі новонароджені мали супутню неврологічну патологію у вигляді перинатального гіпоксично-ішемічного ураження ЦНС різного ступеня тяжкості.


У ході дослідження аналізували наступні анамнестичні дані: фактори ризику бактеріального інфікування плода і новонародженого в анамнезі вагітності і пологів, характер перебігу пологів, періоду ранньої адаптації, граничні стани, клінічні прояви бактеріальної інфекції.


У всіх новонароджених бактеріальна інфекція мала середньотяжкий і тяжкий перебіг. Для визначення тяжкості захворювання використовували критерії, запропоновані дослідною групою The Young Infants Clinical Signs Study Group, яка проводила багатоцентрове дослідження з цього приводу (YICSSG, 2008).


 


Проаналізували материнські фактори ризику бактеріального інфікування плода і новонародженого у 109 жінок, провели клініко-епідеміологічне дослідження «випадок-контроль» (П. М. Вітте, 2005). 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины