Використання збагаченої тромбоцитами плазми для оптимізації репараційного остеогенезу при травматичних переломах нижньої щелепи



title:
Використання збагаченої тромбоцитами плазми для оптимізації репараційного остеогенезу при травматичних переломах нижньої щелепи
Альтернативное Название: Использование обогащенной тромбоцитами плазмы для оптимизации репарационного остеогенеза при травматических переломах нижней челюсти
Тип: synopsis
summary:

Матеріал і методи дослідження. Для досягнення поставленої мети і вирішення завдань дослідження проведено експериментальне та клінічне вивчення ефективності застосування ЗТП у комплексному лікуванні хворих з переломами нижньої щелепи. При виконанні роботи дотримано основні вимоги Гельсінської декларації прав людини, Конвенції Ради Європи про права людини і біомедицину та відповідних законів України.


Експериментальна частина роботи включала: вивчення якісних показників тромбоцитів та їх концентрацію у складі ЗТП, отриманої при різних режимах центрифугування та вивчення впливу ЗТП на проліфераційну активність фібробластів в умовах in vitro.


Виготовлення ЗТП проводили в стерильних умовах з дотриманням усіх правил асептики, безпосередньо перед застосуванням. В дослідженнях використано антивібраційну лабораторну центрифугу EBA-20, що вміщує 8 пробірок одночасно, кількість обертів за хвилину регулюється від 500 (24g) до 6000 (3421g) з кроком 100 об/хв, а також стерильні пластикові пробірки ємністю 10 мл без наповнювача і такі, що містили 1,5 мл антикоагулянту (BD Vacutainer Systems) та, відповідно, дозволяли набрати по 8,5 мл крові в кожну.


Забір крові здійснювали з периферійної вени у кількості 20-40 мл з допомогою стандартних наборів для забору крові: одноразових стерильних катетерів та вакуумних пробірок (BD Vacutainer Systems).


ЗТП отримували методом двохетапного центрифугування.


Незалежно від швидкості обертання та часу центрифугування, розділення еритроцитів та тромбоцитів за один етап неможливо. Оскільки отримати справжню ЗТП можна тільки при центрифугуванні нативної крові в два етапи, ми досліджували структурні, морфологічні, функціональні характеристики тромбоцитів після кожного з них, визначаючи оптимальні умови для виокремлення найбільшої кількості життєздатних тромбоцитів.


 


Отримана ЗТП містить тромбоцити в концентрації, що в 5 разів перевищує їх концентрацію в крові.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины