РОЛЬ НАТРІЙУРЕТИЧНИХ ПЕПТИДІВ У РЕМОДЕЛЮВАННІ СЕРЦЯ ТА СУДИН У ХВОРИХ НА ГІПЕРТОНІЧНУ ХВОРОБУ : РОЛЬ натрийуретических пептидов В ремоделировании сердца и сосудов у БОЛЬНЫХ ГИПЕРТОНИЧЕСКОЙ БОЛЕЗНИ



title:
РОЛЬ НАТРІЙУРЕТИЧНИХ ПЕПТИДІВ У РЕМОДЕЛЮВАННІ СЕРЦЯ ТА СУДИН У ХВОРИХ НА ГІПЕРТОНІЧНУ ХВОРОБУ
Альтернативное Название: РОЛЬ натрийуретических пептидов В ремоделировании сердца и сосудов у БОЛЬНЫХ ГИПЕРТОНИЧЕСКОЙ БОЛЕЗНИ
Тип: synopsis
summary:

Матеріал і методи дослідження. Результати дослідження ґрунтуються на даних комплексного обстеження і динамічного спостереження за 129 хворими на ГХ, а також 32 практично здоровими особами. Розподіл хворих на ГХ на групи проводили у відповідності з такими класифікаційними критеріями: стать, вік, ступінь АГ, тип ремоделювання лівого шлуночка, наявність гіпертрофії міокарда лівого шлуночка, наявність гіпертрофії артеріальних судин, стан систолічної функції лівого шлуночка.


Всім обстеженим, крім загальноклінічного обстеження, оцінювали структурно-функціональний стан міокарда лівого шлуночка, артеріальних судин, а також стан венозної гемодинаміки. Пацієнтам проводили венозну оклюзійну плетизмографію на автоматичному плетизмографі "ЭМПА-2-01" з визначенням об'ємної швидкості кровотоку в стані спокою (ОШКс) і після прийому 0,5 мг нітрогліцерину (ОШКнг) і розрахунком регіонарного судинного опору в стані спокою (РСОс), після прийому нітрогліцерину (РСОнг) і ступеня зміни регіонарного судинного опору (DРСО) як показників розвитку процесів гіпертрофії в артеріальних судинах; крім того, визначали такі параметри венозної гемодинаміки для верхніх і нижніх кінцівок: додатковий венозний об'єм при рівні субдіастолічної венозної оклюзії 20 мм рт. ст (ДВО20вк, ДВО20 нк) і 60 мм рт. ст (ДВО60вк, ДВО60нк), показник венозного тонусу (ПВТвк, ПВТнк), венозний тонус (ВТвк, ВТнк), пікову швидкість спорожнювання вен (ПШСВ).


Для оцінки структурно-функціональних змін міокарда лівого шлуночка обстеженим проводили ехокардіоскопію на ультразвуковому сканері "Radmir", розраховуючи такі показники: кінцево-систолічний розмір (КСР) і об'єм (КСО) лівого шлуночка, кінцево-діастолічний розмір (КДР) і об'єм (КДО) лівого шлуночка, товщина задньої стінки лівого шлуночка (ТЗСЛШ) і міжшлуночкової перегородки (ТМШП), відносна товщина стінок (ВТС), ударний об'єм (УО) і фракція викиду (ФВ) лівого шлуночка, хвилинний об'єм крові (ХОК) і систолічний індекс (СІ), маса міокарда (ММЛШ) і індекс маси міокарда лівого шлуночка (ІММЛШ). Оцінювали скорочувальну активність міокарда лівого шлуночка шляхом побудови кінцево-систолічних кривих "об'єм-тиск" і розрахунку індексів скоротності (tgj, Pmax, SVmax, Amax).


Оцінювали функціональний стан судинного ендотелію, визначаючи активність фактора Віллебранда в периферичній крові методом ристоміцин-індукованої агрегації формалінізованих тромбоцитів, мікрометодом, розробленим на кафедрі госпітальної терапії №2 Запорізького державного медичного університету.


 


Вивчали метаболізм натрійуретичних пептидів, визначаючи у плазмі крові імуноферментним методом вміст пропептиду передсердного натрійуретичного пептиду - proANP (набір фірми "Biomedica"), N-кінцевої послідовності попередника мозкового натрійуретичного пептиду – Nt-proBNP (набір фірми "Biomedica"), натрійуретичного пептиду типу С – СНП (набір фірми "Peninsula Inc."). 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины