ОПТИМІЗАЦІЯ РОЗРАХУНКУ ОПТИЧНОЇ СИЛИ ІНТРАОКУЛЯРНОЇ ЛІНЗИ : ОПТИМИЗАЦИЯ РАСЧЕТА ОПТИЧЕСКОЙ СИЛЫ интраокулярной линзы



title:
ОПТИМІЗАЦІЯ РОЗРАХУНКУ ОПТИЧНОЇ СИЛИ ІНТРАОКУЛЯРНОЇ ЛІНЗИ
Альтернативное Название: ОПТИМИЗАЦИЯ РАСЧЕТА ОПТИЧЕСКОЙ СИЛЫ интраокулярной линзы
Тип: synopsis
summary:

Матеріали та методи дослідження. Для дослідження точності розрахунків оптичної сили ІОЛ пацієнтів було поділено на дві категорії:


категорія 1 - пацієнти зі стандартними випадками розрахунку оптичної сили ІОЛ - 313 очей (313 пацієнтів), що становило 79 %  загальної кількості досліджених;


категорія 2 - пацієнти з нестандартними випадками розрахунку оптичної сили ІОЛ- 37 очей (37 пацієнтів), що становило 21 %  загальної кількості досліджених.


До категорії 1 ми віднесли таких пацієнтів, які мали стандартні параметри очей і незмінені параметри їх структур. Для розрахунку оптичної сили ІОЛ були використані традиційні методики передопераційного обстеження та загальноприйняті  методи розрахунку. Категорія 1 була поділена на дві групи : група 1 та група. Група 1 в свою чергу була поділена на дві підгрупи: підгрупа А (пацієнти з ПЗВ ≥ 22,5мм.) та підгрупа Б (пацієнти з ПЗВ ≤ 22,5мм.).


До категорії 2 ми віднесли тих пацієнтів, які мають змінений анатомо-оптичний стан ока за рахунок попередніх хірургічних втручань: проведені в минулому кераторефракційні операції та пацієнт з рогівково-склеральною проникаючою травмою ока, а також пацієнти з авітрією, що перенесли операцію з приводу відшарування сітківки та заміщенням скловидного тіла силіконом.


Очі пацієнтів, віднесених до категорії 1, було розділено на 2 підгрупи. В групі 1 проводилося дослідження щодо точності сучасних формул розрахунку оптичної сили ІОЛ за даними передопераційної біометрії 150 очей (150 пацієнтів). Розрахунки оптичної сили ІОЛ до операції відбувалися за формулою SRK II, що порівнювались  з паралельним розрахункуом за формулами SRK/Т, Hoffer-Q та Haigis на еметропію, за допомогою комп’ютерної програми Holladay IOL Consultant.


 


У групі 2 проводили дослідження щодо порівняння точності відомої методики розрахунку оптичної сили ІОЛ за величиною афакічної рефракції ока (Makcool R. et all.,1998) з передопераційним розрахунком ІОЛ за даними передопераційної біометрії та формулами розрахунку. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины