ПРОБЛЕМИ ВИЯВЛЕННЯ І РЕЄСТРАЦІЇ ПРОФЕСІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ В УКРАЇНІ




  • скачать файл:
title:
ПРОБЛЕМИ ВИЯВЛЕННЯ І РЕЄСТРАЦІЇ ПРОФЕСІЙНИХ ЗАХВОРЮВАНЬ В УКРАЇНІ
Альтернативное Название: Проблемы выявления и регистрации профессиональных заболеваний В УКРАИНЕ
Тип: synopsis
summary:

Матеріали і методи дослідження. Дана робота є результатом комплексних соціально-гігієнічних досліджень, що проводились в Інституті медицини праці АМН України. Основні результати досліджень відображені в публікаціях наукових видань і є основою при виборі програми та загальної методики проведення досліджень.


Для вирішення поставлених задач використовувались комплексні гігієнічні, епідеміологічні, санітарно-статистичні методи та метод експертних оцінок. Основними джерелами інформації були всі первинні матеріали по реєстрації й обліку професійної захворюваності – «Карти обліку профзахворювань і отруєнь»; матеріали Держкомстату України про чисельність працюючих у різних галузях, міністерствах, відомствах, по регіонах; дані Міністерства праці та соціальної політики, Центральної СЭС України про стан умов праці в різних галузях народного господарства; дані Центру статистики МОЗ України, що стосуються профілактичного обслуговування трудящих, анкети-опитувальники для лікарів з гігієни праці та профпатологів щодо якості проведення періодичних медичних оглядів працюючих. Програмно-цільова організація наукових досліджень, що здійснювались у ході виконання дисертаційної роботи, зумовлювала чітку етапність та послідовність їх проведення (рис.1).


На першому етапі було проведено вивчення та аналіз професійної захворюваності в Україні за роки незалежності. В основу методики вивчення професійної захворюваності було покладено принцип суцільної статистичної   обробки  первинних документів – «Карт обліку профзахворювань (профотруєнь)», складених на всі випадки уперше виявлених зареєстрованих в Україні  з 1991 по 2006 р. профзахворювань та отруєнь (107861 карта). Форма заповнення карт затверджена Постановою Кабінету Міністрів України “Положення про порядок розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві” № 1094 від 21 серпня 2001 р.. Ці документи   вміщують всі основні дані, що характеризують постраждалого (професія, стать, вік, стаж роботи), умови праці (обставини та причини формування захворювання, наслідки профзахворювання або отруєння).


 


З метою характеристики умов праці  на основі особистих досліджень вивчались параметри професійних шкідливих факторів за результатами атестації   робочих місць на окремих  виробництвах  (м.Київ, смт.Бородянка),  а також   на робочих місцях всіх  захворілих у країні з «Карт обліку профзахворювань (профотруєнь)», до аналізу залучались зведені дані Держкомстату і Центру Держсанепіднагляду  України. Особлива увага приділялась аналізу причин виникнення профзахворювань та профотруєнь. В зв’язку з великою різноманітністю умов праці, при яких виникають професійні захворювання та отруєння, вони  групувалися за основними обставинами, визначившими випадок. Були розраховані середні терміни  розвитку різних форм профпатології та середній вік захворівших. Статистична обробка отриманих результатів проводилась за допомогою процедур описової епідеміології (дескриптивний аналіз) з визначенням середніх арифметичних величин та їх похибок.

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)