СТАН ЗОВНІШНЬОСЕКРЕТОРНОЇ ФУНКЦІЇ ПІДШЛУНКОВОЇ ЗАЛОЗИ У ХВОРИХ НА ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ : СОСТОЯНИЕ внешнесекреторной функции поджелудочной железы У БОЛЬНЫХ САХАРНЫМ ДИАБЕТОМ



title:
СТАН ЗОВНІШНЬОСЕКРЕТОРНОЇ ФУНКЦІЇ ПІДШЛУНКОВОЇ ЗАЛОЗИ У ХВОРИХ НА ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ
Альтернативное Название: СОСТОЯНИЕ внешнесекреторной функции поджелудочной железы У БОЛЬНЫХ САХАРНЫМ ДИАБЕТОМ
Тип: synopsis
summary:

Для досягнення мети та вирішення поставлених задач було обстежено та проліковано 220 хворих на ЦД 1–го і 2–го типів, із них 90 осіб (40,9%) чоловічої статі та 130 – жіночої (59,1%), віком від 18 до 60 років, із тривалістю захворювання від 1 до 24 років. Із них 68 пацієнтів хворіли на ЦД 1–го типу та 152 – на ЦД 2–го типу.
86 пацієнтів отримували інсулінотерапію, 120 – пероральні цукрознижувальні препарати та 22 особи перебували на дієтотерапії. Визначення типу цукрового діабету проводили на підставі клінічної картини захворювання, характеру перебігу хвороби, віку її виникнення, необхідності інсулінотерапії.


До контрольної групи було включено 60 пацієнтів (20 осіб без ЦД та гастроентерологічних захворювань, 20 хворих із клініко–лабораторними ознаками ЗСНПЗ на тлі хронічного панкреатиту та 20 пацієнтів із синдромом подразненої кишки з переважанням діареї).


 


Ступінь тяжкості ЦД визначали на підставі клінічної картини, результатів визначення глікемії, характеру перебігу захворювання, виду та дози цукрознижувальної терапії, наявності ускладнень. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины