СТАН СЛУХОВОЇ ТА ВЕСТИБУЛЯРНОЇ ФУНКЦІЇ У ХВОРИХ НА РОЗСІЯНИЙ СКЛЕРОЗ



title:
СТАН СЛУХОВОЇ ТА ВЕСТИБУЛЯРНОЇ ФУНКЦІЇ У ХВОРИХ НА РОЗСІЯНИЙ СКЛЕРОЗ
Альтернативное Название: СОСТОЯНИЕ слуховой и вестибулярной функции у больных РАССЕЯННЫМ СКЛЕРОЗОМ
Тип: synopsis
summary:

Для вивчення стану слухової та вестибулярної функції було обстежено 100 хворих на РС цереброспінальна форма з достовірним діагнозом за критеріями Mc.Donald (2005), які знаходились на стаціонарному лікуванні та диспансерному обліку в Українському центрі РС, на базі ОКЛ та МКЛ № 4, в стадії екзацербації демієлінізуючого процесу. Обстеження проводились  до та після призначеного комплексного лікування. Основна група складалась з  43 чоловіків та 57 жінок, віком від 17до 55 років. Контрольну групу склали 25 здорових осіб - 12 чоловіків та 13 жінок.


Обстеження проводились на базі ДУ «Інститут  отоларингології ім. проф. О.С. Коломійченко АМН України” та кафедри отоларингології НМУ імені           О.О. Богомольця. Було задіяно комплекс взаємодоповнюючих методів досліджень: клінічних, аудіологічних, вестибулометричних та нейрофізіологічних, що забезпечило отримання об’єктивної інформації.


Комплексне обстеження слухової функції проводились за допомогою суб'єктивних та об'єктивних методів дослідження. Суб'єктивні методи включали в себе: огляд ЛОР-органів, визначення гостроти слуху шепітною і розмовною мовою, камертональні проби (Вебера, Бінга, Федерічі, ФОА), тональну порогову  і надпорогову аудіометрію, Si-Si тест, мовну аудіометрію (поріг 50 % тесту числівників Є.М. Харшака  та 100 % розбірливості мовного тесту                     Г.Н. Гринберга, Л.Р.Зиндера), дослідження слуху в розширеному діапазоні частот (9-16 кГц). До об'єктивних методів відносились акустична імпедансометрія, яка включала з тимпанометрію, реєстрацію акустичного рефлексу та декей-тесту, та реєстрацію коротколатентних (стовбурових) (КСВП) та довголатентних (кіркових) слухових  викликаних потенціалів (ДСВП).


Аудіометрія проводилась на клінічному аудіометрі АС-40 фірми Interacoustics (виробництва Данія) в звукоізольованій камері із шумовим фоном, що не перевищував 30 дБ .


Динамічну імпедансометрію виконували на  імпедансометрі фірми "Amplaid-720" (Італія), який через інтерфейс пов'язаний із РС/ХТ фірми ІВМ (США), що дозволяє відображати, накопичувати та обробляти отриману інформацію за стандартною методикою і оцінювалти показники  акустичного рефлексу та “decay”-тесту.


Реєстрація КСВП та ДСВП проводилась за допомогою аналізуючої системи МК-6 фірми «Amplaid»  (Італія) в екранованій звукоізольованій камері при зафіксованому напівлежачому положенні пацієнта за загально прийнятою методикою.


 


Дослідження вестибулярної функції здійснювали за  методикою, розробленою в ДУ «Інститут  отоларингології ім. проф. О.С.Коломійченко АМН України”  В.Г.Базаров і А.І.Розкдадка, (1978). Вона включала дослідження спонтанних вестибулярних реакцій: спонтанного і позиційного  ністагму з використанням методу електроністагмографії, стійкості статичної рівноваги  з застосуванням методу кефалографії; визначення стану динамічної рівноваги за результатими "пишучого", "крокуючого" тестів, координації ходи, графічну реєстрацію ністагму  при обертальної стимуляції, оцінку вираженості вестибуло-сенсорних і вестибуло-вегетативних реакцій. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины