ТЯЖКІ ЗАГОСТРЕННЯ БРОНХІАЛЬНОЇ АСТМИ: КЛІНІЧНИЙ ТА ФАРМАКОЕКОНОМІЧНИЙ АНАЛІЗ




  • скачать файл:
title:
ТЯЖКІ ЗАГОСТРЕННЯ БРОНХІАЛЬНОЇ АСТМИ: КЛІНІЧНИЙ ТА ФАРМАКОЕКОНОМІЧНИЙ АНАЛІЗ
Альтернативное Название: ТЯЖЕЛЫЕ обострения бронхиальной астмы: Клинический и фармакоэкономических АНАЛИЗ
Тип: synopsis
summary:

Матеріали і методи дослідження. Відповідно до поставленої мети та задач  проводилось декілька етапів дослідження. На першому етапі аналізувались виклики міської станції ШД за 1995, 2000, 2005 рр. Аналіз проводився на основі звітів ШД, в яких підлягали вивченню: загальна кількість викликів, кількість викликів з приводу БА, кількість ургентних госпіталізацій каретою швидкої допомоги з приводу ТЗБА.


На другому етапі було відібрано 81 хворого, які в 2005 році 5 і більше разів на рік викликали ШД з приводу ТЗБА. При їх обстеженні використовувалась спеціально розроблена анкета, що містила інформацію про стать, вік, освіту, тривалість захворювання, причину початку захворювання та про лікування БА. Питання анкети були складені з метою встановлення особливостей контингенту хворих, що регулярно користуються послугами ШД.


На третьому етапі була сформована група з 67 осіб з частими ТЗБА, яким було проведене клінічне обстеження. У подальшому ця група була розділена на 2 підгрупи – 32 і 35 осіб. В І групу, основну, увійшли пацієнти, яким проводилась комбінована терапія сальметеролом/флютиказоном. У ІІ-й, контрольній групі, пацієнти продовжували лікуватись безсистемно. Як критерій контролю за перебігом захворювання, ми використовували АСТ-тест (Asthma Control Test). Опитувальник дає змогу констатувати якість лікування, яке, як відомо, орієнтоване на досягнення повного контролю над захворюванням. На початку обстеження та через 1 місяць всім пацієнтам проводився запис спірограми. Функцію зовнішнього дихання оцінювали за таким швидкісним показником, як об’єм форсованого видиху за першу секунду (ОФВ1). У  пацієнтів, що мали нормальні показники функції зовнішнього дихання та часті виклики ШД, використовувались стандартизовані психологічні методики Спілберга-Ханіна та Цунге.


При розрахунку фармакоекономічних показників вивчались прямі витрати, пов’язані з БА, і вартість базисного лікування пацієнтів  середньої тяжкості та з тяжким персистуючим перебігом.


Статистична обробка виконувалась за допомогою критерію c2– статистики та з використанням t-критерію Стьюдента в пакеті “STATISTICA 5.5” (ліцензійний № AXXR910A374605FA).


 


 

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины


THE LAST ARTICLES AND ABSTRACTS

Ржевский Валентин Сергеевич Комплексное применение низкочастотного переменного электростатического поля и широкополосной электромагнитной терапии в реабилитации больных с гнойно-воспалительными заболеваниями челюстно-лицевой области
Орехов Генрих Васильевич НАУЧНОЕ ОБОСНОВАНИЕ И ТЕХНИЧЕСКОЕ ИСПОЛЬЗОВАНИЕ ЭФФЕКТА ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ КОАКСИАЛЬНЫХ ЦИРКУЛЯЦИОННЫХ ТЕЧЕНИЙ
СОЛЯНИК Анатолий Иванович МЕТОДОЛОГИЯ И ПРИНЦИПЫ УПРАВЛЕНИЯ ПРОЦЕССАМИ САНАТОРНО-КУРОРТНОЙ РЕАБИЛИТАЦИИ НА ОСНОВЕ СИСТЕМЫ МЕНЕДЖМЕНТА КАЧЕСТВА
Антонова Александра Сергеевна СОРБЦИОННЫЕ И КООРДИНАЦИОННЫЕ ПРОЦЕССЫ ОБРАЗОВАНИЯ КОМПЛЕКСОНАТОВ ДВУХЗАРЯДНЫХ ИОНОВ МЕТАЛЛОВ В РАСТВОРЕ И НА ПОВЕРХНОСТИ ГИДРОКСИДОВ ЖЕЛЕЗА(Ш), АЛЮМИНИЯ(Ш) И МАРГАНЦА(ІУ)
БАЗИЛЕНКО АНАСТАСІЯ КОСТЯНТИНІВНА ПСИХОЛОГІЧНІ ЧИННИКИ ФОРМУВАННЯ СОЦІАЛЬНОЇ АКТИВНОСТІ СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ (на прикладі студентського самоврядування)