РАЗРАБОТКА УСОВЕРШЕНСТВОВАННОЙ КОНСТРУКЦИИ И ТЕХНОЛОГИИ ИЗГОТОВЛЕНИЯ ПОЛНЫХ СЪЕМНЫХ ПРОТЕЗОВ ПРИ НЕБЛАГОПРИЯТНЫХ АНАТОМО-ФУНКЦИОНАЛЬНЫХ УСЛОВИЯХ ПРОТЕЗНОГО ЛОЖА : РОЗРОБКА ВДОСКОНАЛЕНОЇ КОНСТРУКЦІЇ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ВИГОТОВЛЕННЯ ПОВНИХ ЗНІМНИХ ПРОТЕЗІВ ПРИ НЕСПРИЯТЛИВИХ АНАТОМО-ФУНКЦІОНАЛЬНИХ УМОВАХ ПРОТЕЗНОГО ЛОЖА



title:
РАЗРАБОТКА УСОВЕРШЕНСТВОВАННОЙ КОНСТРУКЦИИ И ТЕХНОЛОГИИ ИЗГОТОВЛЕНИЯ ПОЛНЫХ СЪЕМНЫХ ПРОТЕЗОВ ПРИ НЕБЛАГОПРИЯТНЫХ АНАТОМО-ФУНКЦИОНАЛЬНЫХ УСЛОВИЯХ ПРОТЕЗНОГО ЛОЖА
Альтернативное Название: РОЗРОБКА ВДОСКОНАЛЕНОЇ КОНСТРУКЦІЇ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ВИГОТОВЛЕННЯ ПОВНИХ ЗНІМНИХ ПРОТЕЗІВ ПРИ НЕСПРИЯТЛИВИХ АНАТОМО-ФУНКЦІОНАЛЬНИХ УМОВАХ ПРОТЕЗНОГО ЛОЖА
Тип: synopsis
summary:

Матеріали і методи дослідження. Для вирішення поставленої мети та завдань дисертаційної роботи проведено комплекс клінічних та лабораторних досліджень. Для рішення поставлених завдань було проведено клінічне обстеження 270 осіб з повною відсутністю зубів на верхній щелепі. При обстеженні хворих ураховувалися: ступінь атрофії альвеолярних відростків, форма альвеолярного гребеня, виразність бугрів, торусу, наявність екзостозів, стан слизової оболонки протезного ложа і її піддатливість, особливості конструкції, строки й характер користування старими повними знімними протезами, суб'єктивна й об'єктивна оцінка їх фіксації.


Для досліджень використовувалися наступні методи: жувальну ефективність визначали за методами Гельмана й Рубінова, площу протезного ложа вимірювали за Коробко В.Т. (1966), силу фіксації протеза – динамометром, піддатливість слизової оболонки – за методикою В.І. Кулаженко (1966). Дослідження атрофії альвеолярних відростків щелеп проводилося за методом визначення атрофії альвеолярного відростка щелеп (Чулак Л.Д., 1986), розробленим на кафедрі ортопедичної стоматології ОДМУ.


Відповідно до мети роботи із числа обстежених для подальших досліджень були відібрані хворі з несприятливими для протезування анатомо-топографічними умовами – з вираженою атрофією альвеолярних відростків верхньої щелепи  (ІІІ тип за Шредером), що виключає фактор анатомічної ретенції з комплексу біофізичних факторів, які обумовлюють фіксацію протеза на беззубій щелепі.


 


Залежно від фізіологічних властивостей слизової оболонки протезного ложа всі хворі були розподілені на 3 групи. У першу групу увійшли хворі  з щільною помірковано піддатливою та пухкою слизовою оболонкою (І, ІІІ типи за Суплі). Дані піддатливості слизової оболонки в межах 0, 9-2,1 мм. Другу групу склали хворі зі стоншеною, малопіддатливою слизовою  оболонкою (ІІ тип за Суплі). Піддатливість слизової оболонки в межах 0,2-0,8 мм. Третю групу склали хворі з різко нерівномірно піддатливою слизовою оболонкою, з наявністю вираженого торусу. Піддатливість слизової оболонки в межах 0,2-2,3 мм.


Проведено ортопедичне лікування 60 хворих з вторинною адентією на верхній щелепі (по 20 осіб в групі). Виготовлено 120 протезів з акриловим базисом і 20 протезів удосконаленої конструкції із двошаровим базисом з м'якою підкладкою.


 


Для проведення досліджень при ідентичних клінічних умовах кожному хворому було виготовлено 2 протези з акриловим базисом - один по розвантажуючому відбитку, другий – по компресійному (диференційованому) функціональному відбитку. Для візуальної оцінки співвідношень зі слизовою оболонкою базиси виготовлялися прозорими, із безбарвної пластмаси.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины