УСОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ ДИАГНОСТИКИ И ХИРУРГИЧЕСКОЙ ТАКТИКИ У ПОСТРАДАВШИХ С АБДОМИНАЛЬНЫМИ ПОВРЕЖДЕНИЯМИ ПРИ КАТАТРАВМЕ : УДОСКОНАЛЕННЯ ДИАГНОСТИКИ ТА ХІРУРГІЧНОЇ ТАКТИКИ У ПОСТРАЖДАЛИХ З АБДОМІНАЛЬНИМИ УШКОДЖЕННЯМИ ПРИ КАТАТРАВМІ



title:
УСОВЕРШЕНСТВОВАНИЕ ДИАГНОСТИКИ И ХИРУРГИЧЕСКОЙ ТАКТИКИ У ПОСТРАДАВШИХ С АБДОМИНАЛЬНЫМИ ПОВРЕЖДЕНИЯМИ ПРИ КАТАТРАВМЕ
Альтернативное Название: УДОСКОНАЛЕННЯ ДИАГНОСТИКИ ТА ХІРУРГІЧНОЇ ТАКТИКИ У ПОСТРАЖДАЛИХ З АБДОМІНАЛЬНИМИ УШКОДЖЕННЯМИ ПРИ КАТАТРАВМІ
Тип: synopsis
summary:

Матеріали та методи дослідження. Для розв’язання поставлених у роботі  задач обстежено та проаналізовано історії хвороби 203 постраждалих з кататравмою,  що знаходились у відділенні травматичного шоку ДУ “Інститут загальної та невідкладної хірургії АМН України” і відділенні політравми МКЛШМД ім. проф. О.І. Мещанінова, що є клінічними базами кафедри хірургії № 1 ХНМУ.


Критеріями включення в дослідження були  випадки Кт з ушкодженнями черевної порожнини. Усі  постраждалі були розподілені на основну та групу порівняння. Основну   групу склали 106 постраждалих, яким в проведенні  лікувально-діагностичної тактики застосовано запропонований підхід з використанням розроблених способів та мініінвазивних технологій. Групу порівняння  склали 97 постраждалих, у яких діагностична та  лікувальна тактика проведена за загальноприйнятими лікувальними заходами. 


Групи постраждалих розподілені за віком, статтю і є статистично рівнозначними. Дані представлені в табл. 1.


Співвідношення за статтю склало 2:1  (138 чоловіків і 65 жінок). Середній вік постраждалих склав 46,3±14,1 роки у чоловіків та 52±17,3 років у жінок. Найчастіше Кт спостерігалася у віці 18-28 років - 19,7% випадків. У більшості пацієнти з Кт – працездатні пацієнти у віці 18-60 років - 70,4% постраждалих. При проведенні демографічного дослідження більшість постраждалих – 196 (96,5 %) – жителі міст. При обстеженні всіх постраждалих важливим вважали проведення первинного клінічного огляду, з оцінкою кольору шкіри, нігтів, слизових оболонок, а також виявлення локалізації та виду зовнішніх ушкоджень.                                                                                                                                                                


                       

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины