ВСТАНОВЛЕННЯ ЗАЖИТТЄВОСТІ ТА ДАВНОСТІ НАНЕСЕННЯ ТІЛЕСНИХ УШКОДЖЕНЬ ЗА ДАНИМИ ЛАЗЕРНОЇ ПОЛЯРИМЕТРІЇ БІОЛОГІЧНИХ ТКАНИН



title:
ВСТАНОВЛЕННЯ ЗАЖИТТЄВОСТІ ТА ДАВНОСТІ НАНЕСЕННЯ ТІЛЕСНИХ УШКОДЖЕНЬ ЗА ДАНИМИ ЛАЗЕРНОЇ ПОЛЯРИМЕТРІЇ БІОЛОГІЧНИХ ТКАНИН
Альтернативное Название: УСТАНОВКА прижизненности И ДАВНОСТИ нанесение телесных повреждений ПО ДАННЫМ ЛАЗЕРНОЙ поляриметрия биологических тканей
Тип: synopsis
summary:

У першому розділі наведено огляд сучасної вітчизняної та зарубіжної літератури з питань судової медицини щодо встановлення зажиттєвості та давності нанесення тілесних ушкоджень біологічних тканин. Проаналізовано можливості мікроскопічного, електронно-мікроскопічного, електронно-цитологічного, спектрофотометричного, хроматографічного та інших підходів до встановлення зажиттєвості та давності нанесення тілесних ушкоджень. Обґрунтована актуальність використання для розв’язання даного завдання методів лазерної поляриметрії .


Другий розділ містить відомості про використаний у роботі матеріал та застосовані методи дослідження. Об’єкти дослідження – 1076 гістологічних зрізів шкіри біоманекенів, якими були 269 трупів осіб чоловічої та жіночої статі віком 18-60 років.


Забір зразків шкіри проводили з однотипних регіональних ділянок (шиї, грудей, спини, плечового пояса) тіл біоманекенів без супутньої патології органів кровотворення чи шкірного покриву (як ушкоджених, так і неушкоджених).


Причинами смерті, в основному, були відкриті та закриті переломи кісток скелета з ушкодженнями внутрішніх органів, випадки механічної асфіксії та наглих смертей від ішемічної хвороби серця.


Зажиттєвими саднами, спричиненими в ранній період часу до моменту настання смерті, були странгуляційні борозни трупів осіб, причиною смерті яких була механічна асфіксія зі стисненям шиї зашморгом. При цьому давність травми шкіри до моменту настання смерті не перебільшувала 10 хвилин. Післясмертні ушкодження отримували шляхом затягування зашморгу на шиї біоманекенів з аналогічними вихідними даними.


 


При встановленні строків нанесення тілесних ушкоджень у післясмертному періоді проводили серію експериментальних досліджень на біоманекенах із аналогічними вихідними даними і точно визначеним часом настання смерті, шляхом спричинення саден тих же ділянок ковзаючими тангенційними (під кутом 15-450) ударами тупими твердими предметами з кутоватими, обмеженими поверхнями (від 1 до 180 годин післясмертного періоду).

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины