ХІРУРГІЧНЕ ЛІКУВАННЯ ХВОРИХ З УШКОДЖЕННЯМИ СЕРЦЯ : ХИРУРГИЧЕСКОЕ ЛЕЧЕНИЕ БОЛЬНЫХ С ПОВРЕЖДЕНИЯМИ СЕРДЦА



title:
ХІРУРГІЧНЕ ЛІКУВАННЯ ХВОРИХ З УШКОДЖЕННЯМИ СЕРЦЯ
Альтернативное Название: ХИРУРГИЧЕСКОЕ ЛЕЧЕНИЕ БОЛЬНЫХ С ПОВРЕЖДЕНИЯМИ СЕРДЦА
Тип: synopsis
summary:

Матеріали і методи дослідження. В основу даного дослідження покладено досвід лікування 219 пацієнтів з пораненнями серця, що перебували в ДУ «ІЗНХ АМН України» і НІССХ ім. М. М. Амосова АМН України в період з 1969 по 2008 роки.


За період з 1969 по 2008 рр. на лікуванні в ДУ «ІЗНХ АМН України» перебувало 1456 пацієнтів з відкритою торакальною травмою, з них  з пораненням серця – 190 (13,04%). В першій частині дослідження проаналізовані історії хвороби 190 пацієнтів з пораненнями серця, доставлених в ДУ «ІЗНХ АМН України» для надання невідкладної допомоги, з метою визначення епідеміології, перебігу, прогнозу, розробки прогностичної системи оцінки несприятливих результатів, діагностичної тактики та вдосконалення тактики хірургічного лікування.


Проведений аналіз запропонованих діагностичних схем і тактики хірургічного лікування, для чого були визначені співставимі групи порівняння:


– контрольна группа: постраждалі з пораненнями серця, що перебували на лікуванні в ДУ «ІЗНХ АМН України» з 1969 по 1998 рр. – 114 осіб;


– основна група: постраждалі з пораненням серця, що перебували на лікуванні в ДУ «ІЗНХ АМН України» з 1999 року, коли почали застосовуватися розроблені діагностичні і лікувальні підходи – 76 осіб.


У другій частині дослідження були проаналізовані історії хвороб 29 пацієнтів, що перебували на обстеженні і лікуванні в ДУ «ІЗНХ АМН України» і НІССХ ім. М.М. Амосова АМН України в період з 1969 по 2008 рр., яким після лікування з приводу поранення серця у віддаленному періоді була потрібна консультація та лікування у фахівців кардіохірургічного профілю.


Результати власних досліджень. Серед постраждалих переважали особи чоловічої статі (74,21%), пацієнти у віці до 50 років, тобто працездатного віку – (94,74%).


 


Слід зазначити, що алкогольне сп'яніння відмічене у 141 (74,21%) пацієнта. Пошкодження, нанесені з суїцидальною метою, мали місце у 24,5% хворих, зокрема, у 15,7% - з різними психічними захворюваннями.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины