ОСОБЕННОСТИ АДАПТАЦИИ НОВОРОЖДЕННЫХ С НЕПРЯМОЙ ГИПЕРБИЛИРУБИНЕМИЕЙ В УСЛОВИЯХ ВАКЦИНАЦИИ



title:
ОСОБЕННОСТИ АДАПТАЦИИ НОВОРОЖДЕННЫХ С НЕПРЯМОЙ ГИПЕРБИЛИРУБИНЕМИЕЙ В УСЛОВИЯХ ВАКЦИНАЦИИ
Альтернативное Название: ОСОБЛИВОСТІ АДАПТАЦІЇ НОВОНАРОДЖЕНИХ З НЕПРЯМІ Гипербилирубинемия В УМОВАХ ВАКЦИНАЦІЇ
Тип: synopsis
summary:


Матеріали і методи досліджень. Для досягнення поставленої мети та наукового обґрунтування доцільності диференційованого підходу до вакцинації проти вірусного гепатиту В новонароджених і дітей першого року життя проаналізовано стан здоров`я 2596 осіб, у тому числі 1998 випадків – архівного матеріалу (999 історій пологів і 999 історій розвитку новонароджених), 578 – власних досліджень, 20 – групи порівняння.



Запропоновані робочі гіпотези, які необхідно підтвердити нашими дослідженнями:



1. Особливості адаптації новонароджених забезпечуються станом здоров'я новонароджених і матерів.



2. Диференційований підхід до вакцинації новонароджених проти вірусного гепатиту В обгрунтований.



3. Вакцинація проти вірусного гепатиту В новонароджених та дітей першого року життя забезпечує специфічний захист організму.



Дослідження відповідають усім етичним нормам стосовно наукових робіт, отримано дозвіл етичного комітету Донецького національного медичного університету ім. М Горького. Перед обстеженням дітей всі матері були проінформовані про характер досліджень, які  проводилися після отримання дозволу на участь у них. Робота виконана на базі ЦМКЛ №1, МДЛ №2 м. Донецька, МДЛ м. Артемівська, ЦНДЛ Донецького національного медичного університету, лабораторії «Надія».



Дослідження проводилися за розробленою нами програмою, яка включала 3 етапи.



На I етапі з метою з'ясування ризику розвитку затяжної непрямої гіпербілірубінемії у новонароджених було проведено ретроспективне епідеміологічне дослідження 999 історій пологів і 999 історій розвитку новонароджених.



 Встановлено, що на стан здоров'я новонароджених впливають різні  чинники: вік  матерів – оптимальний  вік для першороділь – 22-25 років, який частіше забезпечує народження здорової дитини (новонароджених з оцінкою за шкалою Апгар 9-10 балів у порівнянні з новонародженими з оцінкою 1-3 бали було більше у першороділь в 8,5 рази, у повторнороділь – в 4,1 рази).



Істотно впливали на стан здоров'я новонароджених перебіг вагітності і характер пологової діяльності – у  матерів, що народили дітей з оцінкою за шкалою Апгар 9-10 балів в порівнянні з матерями, котрі народили дітей з оцінкою 1-3 бали, нормальні пологи зустрічалися в 16,6 разів частіше (р<0,05), а передчасні пологи не спостерігалися.  Відсутність  статистично вірогідних відмінностей між ускладненнями  в пологах у жінок, які народили дітей з різною оцінкою за шкалою  Апгар свідчать про те, що на стан здоров'я новонароджених впливають не стільки особливості перебігу пологів, скільки інші чинники специфічного і неспецифічного характеру, котрі змінюють стан гомеостазу в організмі жінки під час вагітності.


 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины