ЭХОКОНТРОЛИРУЕМЫЕ МИНИМАЛЬНО ИНВАЗИВНЫЕ ВМЕШАТЕЛЬСТВА В ДИАГНОСТИКЕ И ОЦЕНКЕ РЕЗУЛЬТАТОВ ТЕРАПИИ ХРОНИЧЕСКИХ ГЕПАТИТОВ : ЕХОКОНТРОЛЬОВАНІ МІНІМАЛЬНО ІНВАЗИВНІ ВТРУЧАННЯ В ДІАГНОСТИЦІ Й ОЦІНЦІ РЕЗУЛЬТАТІВ ТЕРАПІЇ ХРОНІЧНИХ ГЕПАТИТІВ



title:
ЭХОКОНТРОЛИРУЕМЫЕ МИНИМАЛЬНО ИНВАЗИВНЫЕ ВМЕШАТЕЛЬСТВА В ДИАГНОСТИКЕ И ОЦЕНКЕ РЕЗУЛЬТАТОВ ТЕРАПИИ ХРОНИЧЕСКИХ ГЕПАТИТОВ
Альтернативное Название: ЕХОКОНТРОЛЬОВАНІ МІНІМАЛЬНО ІНВАЗИВНІ ВТРУЧАННЯ В ДІАГНОСТИЦІ Й ОЦІНЦІ РЕЗУЛЬТАТІВ ТЕРАПІЇ ХРОНІЧНИХ ГЕПАТИТІВ
Тип: synopsis
summary:

Клінічний матеріал і методи обстеження. В роботі вивчені можливості черезшкірних пункційних втручань на печінці під УЗ-контролем в діагностиці, прогнозуванні і моніторингу перебігу ХГ. Обстежено 453 пацієнти з хронічними дифузними захворюваннями печінки (табл. 1). Контрольну групу склали 94 особи без захворювань печінки.


Всім пацієнтам виконувалися УЗД з використанням УЗ-сканерів AI-5200 (Do ier), HDI 5000 (Philips) і Logic 3 (GE) і конвексних датчиків з частотою 3,5 МГц.


ЧПБП виконувалися під УЗ-контролем голками для трепанбіопсії діаметром 16 G і 18 G, завдовжки 150 мм. 54 (12,1%) пацієнтам ЧПБП виконана двократно з інтервалом 1-10 років, всього кількість втручань склала 507. 48 хворим на ХВГ С зроблена послідовна двократна ЧПБП. Загальна кількість виконаних біопсій склала 555 в ході 507 маніпуляцій у 453 пацієнтів. Серед пацієнтів було 37 дітей. У 15 (3,3%) хворих була вогнищева патологія печінки. 11 хворих знаходилися на програмному гемодіалізі. У 2-х випадках була виконана ЧПБП трансплантованої печінки. Динамічний УЗ-контроль проводили протягом 7 днів після втручання. Після біопсії хворих спостерігали впродовж 1-10 років.


 


Експериментальні дослідження були проведені на 15 дорослих безпородних собаках обох статей віком 2-6 років масою 6-12 кг з дотриманням принципів біоетики. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины