ОСКОЛЬЧАТЫЕ ПЕРЕЛОМЫ ПОДВЗДОШНОЙ КОСТИ В СТРУКТУРЕ ТРАВМЫ ТАЗА (ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ) : ВІДЛАМКОВІ ПЕРЕЛОМИ КЛУБОВОЇ КІСТКИ У СТРУКТУРІ ТРАВМИ ТАЗУ (ДІАГНОСТИКА ТА ЛІКУВАННЯ)



title:
ОСКОЛЬЧАТЫЕ ПЕРЕЛОМЫ ПОДВЗДОШНОЙ КОСТИ В СТРУКТУРЕ ТРАВМЫ ТАЗА (ДИАГНОСТИКА И ЛЕЧЕНИЕ)
Альтернативное Название: ВІДЛАМКОВІ ПЕРЕЛОМИ КЛУБОВОЇ КІСТКИ У СТРУКТУРІ ТРАВМИ ТАЗУ (ДІАГНОСТИКА ТА ЛІКУВАННЯ)
Тип: synopsis
summary:

Виконано аналіз архівного і клінічного матеріалів лікування 100 хворих з травмою тазу, які мали в структурі відламкові переломи клубової кістки та знаходилися на лікуванні в клініках НДІ травматології та ортопедії Донецького національного медичного університету ім. М.Горького і відділень обласної травматологічної лікарні м. Донецька за період 2000 - 2007 р.


Для аналізу клінічний матеріал був розділений на три клінічні групи по способах лікування відламкових пошкоджень клубової кістки: у 1 групі (35 хворих) використовувалося консервативне лікування, у 2 групі (35 хворих) - занурюваний накістковий і внутрішньокістковий остеосинтез із стандартних доступів, у 3 клінічній групі (30 хворих) використовувався зовнішній остеосинтез з керованою закритою репозицією у апараті та ендоскопічний занурюваний остеосинтез тазу з використанням сонографічної навігації.


Порівняльний аналіз трьох груп хворих по основних критеріях (статі, віку, характеру анатомо-морфологічних порушень, ступеню травматичного шоку) показав, що всі групи постраждалих порівнювані між собою. Таким чином, перша і друга групи повинні бути використані для проведення порівняння результатів лікування з результатами лікування в третій групі.


За період з 2000 р. по 2007 р. встановлена тенденція до зростання числа множинної і поєднаної травми, що супроводжується в 14,69% відламковими пошкодженнями клубової кістки і в 93% - шоком. Відламкове пошкодження клубової кістки частіше (64,8%) мало місце у чоловіків, ніж у жінок. Переважав працездатний вік (в середньому 39,7±16,5 років).


 


Аналіз обставин травми свідчить, що травма під час роботи в шахті була в 4,2 раз частіше (78,26%). Серед невиробничих травм тазу переважала транспортна (70,31%) (табл.1). Найбільш частою (32 спостережень) причиною відламкового пошкодження клубової кістки був потужної сили удар у ділянку тазу. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины