СПАДКОВИЙ РАК МОЛОЧНОЇ ЗАЛОЗИ: КЛІНІЧНІ, МОРФОЛОГІЧНІ ТА ІМУНОГІСТОХІМІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ : НАСЛЕДСТВЕННЫЙ РАК МОЛОЧНОЙ ЖЕЛЕЗЫ: КЛИНИЧЕСКИЕ, МОРФОЛОГИЧЕСКИЕ И Иммуногистохимически ОСОБЕННОСТИ



title:
СПАДКОВИЙ РАК МОЛОЧНОЇ ЗАЛОЗИ: КЛІНІЧНІ, МОРФОЛОГІЧНІ ТА ІМУНОГІСТОХІМІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ
Альтернативное Название: НАСЛЕДСТВЕННЫЙ РАК МОЛОЧНОЙ ЖЕЛЕЗЫ: КЛИНИЧЕСКИЕ, МОРФОЛОГИЧЕСКИЕ И Иммуногистохимически ОСОБЕННОСТИ
Тип: synopsis
summary:

Матеріали та методи дослідження. У роботі представлені результати комплексного обстеження 184 хворих на РМЗ віком від 22 до 67 років, які знаходились на стаціонарному лікуванні в Інституті онкології АМН України. З цих хворих 55 пацієнток лікувалися в період з 1992 по 1994 роки і 129 пацієнток – в період з 2004 по 2007 роки. В роботі також використаний операційний матеріал 83 хворих на РМЗ, історії хвороби і амбулаторні картки, виписні епікризи. Усі хворі проходили комплексне обстеження із застосуванням загальних клінічних методів згідно стандартів діагностики та лікування хворих на злоякісні пухлини, прийнятих в Інституті онкології АМН України. Хворим проводили радикальне оперативне лікування. Вони не отримували неоад’ювантної хіміо-, гормоно- та променевої терапії. Усі хворі були згруповані за І та ІІ стадією пухлинного процесу згідно класифікації ВООЗ. У 42 (32,6%) хворих діагностовано І стадію, у 87 (67,4%) – ІІ стадію захворювання. Усі хворі дали згоду на участь у дослідженні.


         Для проведення генетико-популяційного дослідження нами був застосований класичний метод медичної генетики – клініко-генеалогічний метод, об’єктом дослідження якого є сім’я. У нашій роботі клініко-генеалогічне дослідження складалось з двох етапів – одержання даних про сім’ї пробандів із складанням родоводів і подальшим генетико-математичним аналізом цих даних. Пробандами були хворі на РМЗ. Детально був зібраний анамнез хвороби, встановлювалися особливості менструальної і репродуктивної функцій, перенесені хвороби і їх лікування.


         Для збору клініко-генеалогічних даних нами була використана спеціальна клініко-генетична карта, яка складається із двох частин. У першій частині цієї карти міститься перелік питань, які мають відношення до пробанда – паспортні дані, національність, акушерський і гінекологічний анамнез, перенесені хвороби і їх лікування, вплив побутових і професійних шкідливостей, анамнез онкологічної хвороби, результати клінічних досліджень. Питання другої частини клініко-генетичної карти стосувались кількості родичів першого (батьки, брати і сестри, діти) і другого ступеня спорідненості (тітки, дядьки, бабусі, дідусі). Обов’язково з’ясовували наявність захворювань у родичів, у тому числі онкологічних, та вік виникнення захворювання. В роботі проаналізовано стан здоров'я 1324 родичів пробандів І і ІІ ступеня спорідненості, з них 748 жінок і 576 чоловіків.


 


На основі аналізу родоводів визначались родини з агрегацією в них онкологічної патології різної локалізації. Загалом, при клініко-генеалогічному обстеженні 184 хворих на РМЗ отримані дані про 1324 їх родичів І і ІІ ступеня спорідненості. Серед хворих з обтяжених за онкопатологією сімей ми виділили групу спадкового РМЗ за допомогою критеріїв, які характеризують цю форму раку (ранній вік пробанда, наявність в сім’ї пробанда щонайменше 1 родички І ступеня спорідненості, хворої на РМЗ, вертикальна передача захворювання в сім’ї). 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины