ПСИХІЧНІ ТА ПОВЕДІНКОВІ РОЗЛАДИ У ДІТЕЙ ПІДЛІТКОВОГО ВІКУ, ПОЗБАВЛЕНИХ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ (клініка, діагностика, реабілітація) : Психические и поведенческие расстройства у детей подросткового возраста, лишенных родительской опеки (клиника, диагностика, реабилитация)



title:
ПСИХІЧНІ ТА ПОВЕДІНКОВІ РОЗЛАДИ У ДІТЕЙ ПІДЛІТКОВОГО ВІКУ, ПОЗБАВЛЕНИХ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ (клініка, діагностика, реабілітація)
Альтернативное Название: Психические и поведенческие расстройства у детей подросткового возраста, лишенных родительской опеки (клиника, диагностика, реабилитация)
Тип: synopsis
summary:

Матеріали та методи дослідження.  Протягом 2004-2007 рр. було проведено комплексне обстеження 100 ДПВПБП. Дослідження проводились на базі дитячих підтримуючих закладів м. Дніпропетровська. У ньому брали участь 55 хлопчиків та 45 дівчаток 10-16 років, переважали діти 13 років. Перед тим, як потрапити до притулків, діти найчастіше не мали догляду дорослих та постійного місця проживання («діти вулиць»). Всі  ДПВПБП оглянуті педіатром та психологом. Рівень інтелекту та стан фізичного здоровя дозволяли їм проходити навчання у загальноосвітній школі. На той же час вони демонстрували РСП та ЗРПЕ, які були практично завжди не зрозумілі  як самим дітям так і особам, виконуючим функції батьків у підтримуючих закладах.


         Критерії включення дітей у дослідження: підлітковий вік, статус «позбавлення батьківського піклування», розлади поведінки та емоцій.


         Критерії виключення дітей із дослідження: неврологічні розлади, хронічна педіатрична патологія, низький рівень інтелекту.


 


У роботі використовувалися такі методи дослідження: клініко-психопатологічний метод дослідження використовувався, як основний метод вивчення клініки РСП та ЗРПЕ у ДПВПБП; патопсихологічні методи дослідження:  «патохарактерологічний діагностичний опитувальник» (Личко А.Е. 1983р.) використовувався для вивчення структури особистості; «лист життєвих подій підлітка» (Подільський А., Ідобаєва О., Хейманс П.  2005р.) використовувався для вивчення стресового навантаження; «шкала особистої тривожності для учнів 10-16 років» (Прихожан А.М. 2000р.) використовувалася для дослідження тривоги; «Депрископ» (Подільський А., Ідобаєва О., Хейманс П. 2005р.) використовувся для вивчення депресії; катамнестичний метод використовувався для вивчення динаміки РСП та ЗРПЕ; статистичний метод використовувався для математичної обробки отриманих матеріалів.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины