ОЦЕНКА ФАКТОРОВ РИСКА РАКА ЖЕЛУДКА В СИСТЕМЕ СКРИНИНГА (Клиническое исследование) : ОЦІНКА ФАКТОРІВ РИЗИКУ РАКУ ШЛУНКА В СИСТЕМІ СКРИНІНГУ



title:
ОЦЕНКА ФАКТОРОВ РИСКА РАКА ЖЕЛУДКА В СИСТЕМЕ СКРИНИНГА (Клиническое исследование)
Альтернативное Название: ОЦІНКА ФАКТОРІВ РИЗИКУ РАКУ ШЛУНКА В СИСТЕМІ СКРИНІНГУ
Тип: synopsis
summary:

Матеріал та методи дослідження. Для досягнення поставленої мети досліджено 614 пацієнтів. Заплановане дослідження передбачало порівняльну оцінку відповідних параметрів (факторів) у двох альтернативних рандогрупах  пацієнтів: контрольна група - «умовно здорові» ─ це пацієнти з різними захворюваннями шлункового тракту або іншою соматичною патологією, з вірогідним виключенням злоякісного процесу (312 осіб), і основна група хворих, з наявністю вірогідно встановленого РШ (302 особи).


Основна група хворих (РШ) сформована у Харківському обласному клінічному онкологічному диспансері. Хворі одержували різні види лікування від радикального до паліативного. Однак з урахуванням поставлених задач нашого дослідження, результати лікування аналізові не підлягали. Контрольна група перебувала на диспансерному спостереженні в районній поліклініці № 26, зі щорічним обстеженням, амбулаторним чи стаціонарним лікуванням.


Згідно досліджених нами даних літератури, було виділено 22 фактора ризику виникнення РШ по 117 параметрах. Шляхом порівняння частоти відібраних факторів визначали інформативну цінність кожного з них, що й було основою для подальшого аналізу і формування груп за ступенем ризику. Отримані в такий спосіб результати, після відповідної обробки, покладені в основу нової скринінгової системи для раннього розпізнавання РШ.


Фактори ризику РШ були розподілені на дві групи:


1) група ендогенних факторів за демографічними показниками;


2) група екзогенних факторів - параметри середовища, у якому перебуває пацієнт, спосіб його життя і харчування.


РШ, як відомо, характеризується значною частотою захворювання серед чоловічого населення. Це стало підставою для вивчення найбільш характерних факторів захворювання з урахуванням статевих відмінностей. У цьому випадку були так само вивчені ендогенні й екзогенні параметри, характерні для хворих чоловіків і жінок. Роль факторів харчування і способи життя, відповідно до статевих відмінностей, а також особливості впливу факторів ризику виникнення РШ на пацієнтів чоловічої і жіночої статі за основними параметрами (локалізація раку, морфологічна будова, стадія, терміни звертання за медичною допомогою, особливості розпочатого лікування, найближчі і віддалені наслідки). Проведено оцінку гормонального статусу : а) тиреотропний гормон (ТТГ) – гормон гіпофіза; б) естрогени; в) андрогени, г) трийодотиронін (Т3) і д)тироксин (Т4) - гормони щитоподібної залози.


Особливого значення при проведенні дослідження надавали статистичним методам оцінки, що дозволило порівнювану інформацію факторів ризику РШ перевести в кількісну.


6


            Методи статистичного аналізу включали:


-        метод кореляційної оцінки за критерієм Спирмана,


-        оцінку вірогідності розходжень показників у групах за критерієм Стьюдента,


-        показник величини відповідності розходжень за критерієм (хі-квадрат),


-        метод рангової оцінки Неймана-Пирсона,


 


-        визначення критерію частоти зустрічання фактора.

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины