СУЧАСНА ТЕХНОЛОГІЯ ФОРМУВАННЯ ОПОРНО-РУХЛИВОЇ КУЛЬТІ ПІСЛЯ ВИДАЛЕННЯ ОЧНОГО ЯБЛУКА З ЗАСТОСУВАННЯМ КОМБІНОВАНОГО ІМПЛАНТАНТА : СОВРЕМЕННАЯ ТЕХНОЛОГИЯ ФОРМИРОВАНИЯ ОПОРНО-двигательного культовые ПОСЛЕ УДАЛЕНИЯ глазного яблока С ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ КОМБИНИРОВАННОГО имплантантов



title:
СУЧАСНА ТЕХНОЛОГІЯ ФОРМУВАННЯ ОПОРНО-РУХЛИВОЇ КУЛЬТІ ПІСЛЯ ВИДАЛЕННЯ ОЧНОГО ЯБЛУКА З ЗАСТОСУВАННЯМ КОМБІНОВАНОГО ІМПЛАНТАНТА
Альтернативное Название: СОВРЕМЕННАЯ ТЕХНОЛОГИЯ ФОРМИРОВАНИЯ ОПОРНО-двигательного культовые ПОСЛЕ УДАЛЕНИЯ глазного яблока С ИСПОЛЬЗОВАНИЕМ КОМБИНИРОВАННОГО имплантантов
Тип: synopsis
summary:

Матеріали та методи дослідження.  В роботі подані  матеріали клінічного спостереження за 111 хворими. 98 пацієнтів були розподілені на 4 групи (досліджувані), відповідно до стану видаляємого ока, наявності анофтальму та особливостям техніки фіксації імплантату при формуванні опорно-рухливої культі за розробленим способом (табл.1.). В 5 групу (контрольну) увійшли 13 пацієнтів, яким формування опорно-рухливої культі проводили за традиційним способом з алохрящем. Вік пацієнтів склав 25-68 років. Пацієнтів чоловічої статі було 78, жіночої – 33. Термін спостереження  2-5 роки.


При формуванні ОРК за розробленим способом для фіксації  орбітального імплантату використовували зовнішню оболонку власного або донорського ока залежно від доопераційного стану видаляємого ока або наявності анофтальма, відповідно всі досліджувані хворі були  розподілені на 4 групи (табл. 1.).


У всіх випадках зовнішню оболонку, як власного або видаляємого так і донорського ока для фіксації імплантату залучали способом модифікованої евісцеро-енуклеації, яка дозволяла зберегти склеру з рогівкою.


У хворих досліджуваних (І-ІV) груп при формуванні ОРК за розробленим способом здійснювали поглиблену фіксацію орбітального імплантату з повним покриттям його передньої поверхні зовнішньою оболонкою (рогівкою) власного або донорського ока.


При нормальному розмірі передньо-задньої осі ока, яке підлягало видаленню, або його скороченні до 3 мм для повної поглибленої фіксації орбітального імплантату використовували зовнішню оболонку власного ока                (гр. І). При скороченні передньо-заднього розміру ока яке, підлягало видаленню до 5 мм, здійснювали неповну поглиблену фіксацію орбітального імплантату в зовнішній оболонці також власного ока. У таких випадках ширина обідка склери дорівнювала 12-15 мм (гр. ІІ). При зменшенні розміру ока більше ніж на 5 мм (гр. ІІІ) та у хворих з анофтальмом (гр. ІV) для фіксації орбітального імплантату використовували зовнішню оболонку донорського ока, яку також залучали способом модифікованої евісцеро-енуклеації (деклараційний патент на корисну модель № 3532 від 15.11. 2004 р.).


 


 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины