ХИРУРГИЧЕСКИЕ АСПЕКТЫ ЛЕЧЕНИЯ МЕТАСТАТИЧЕСКОГО РАКА ПЕЧЕНИ : ХІРУРГІЧНІ АСПЕКТИ ЛІКУВАННЯ МЕТАСТАТИЧНОГО РАКУ ПЕЧІНКИ



title:
ХИРУРГИЧЕСКИЕ АСПЕКТЫ ЛЕЧЕНИЯ МЕТАСТАТИЧЕСКОГО РАКА ПЕЧЕНИ
Альтернативное Название: ХІРУРГІЧНІ АСПЕКТИ ЛІКУВАННЯ МЕТАСТАТИЧНОГО РАКУ ПЕЧІНКИ
Тип: synopsis
summary:

Матеріал і методи дослідження. Завданням даного дослідження було порівняння двох методів лікування поточної клінічної практики (методу резекції печінки й методу РЧТА у хворих на метастатичний рак печінки). Для цього був обраний змішаний дизайн контрольованого проспективного + ретроспективного дослідження. Протокол дослідження був схвалений Вченою радою й етичним комітетом Запорізької медичної академії післядипломної освіти.


В основу дисертації покладено аналіз результатів обстеження, хірургічного лікування й спостереження за 91 хворим з метастазами в печінку злоякісних пухлин абдомінальної локалізації. Хворі перебували на лікуванні в Запорізькому обласному онкологічному диспансері протягом 2001-2006 років. Чоловіків було 32 (35,1 %), жінок 59 (64,9 %). Вік хворих від 23 до 75 років.


У всіх пацієнтів діагноз було верифіковано морфологічно. Обов'язковому гістологічному дослідженню підлягали не тільки тканини первинної пухлини, але й метастази печінки. При саркомі кишок, гепатоцелюлярній карциномі й нейроендокринній пухлині разом зі світловою мікроскопією додатково використовували імуногістохімічне дослідження препарату. При формулюванні діагнозу використовували код Міжнародної Класифікації Хвороб (МКХ-10), при визначенні стадії захворювання - клінічну класифікацію TNM 5-ї версії. Відповідно до класифікації TNM у хворих були злоякісні новоутворення T1-4N0-2M1(hep)G1-4.


Об'єднуючою характеристикою всієї досліджуваної групи хворих, незалежно від локалізації, морфогенезу й ступеня диференціювання злоякісної пухлини, була категорія М1 (heparis), що відносило хворих до IV стадії і IIIB клінічній групі (тобто можливе проведення спеціального лікування).  Вцілому, проліковано 187 метастазів печінки діа­мет­ром від 1,0 до 24,0 см у найбільшому вимірі.


 


У дослідження були включені пацієнти як із синхронними (55 - 60,4 % хворих), так і з метахронними метастазами печінки (36 - 39,6 % хворих). Одиночні метастази в печінці були діагностовані у 42 (46,2 %) пацієнтів, множинні - у 49 - 53,8 %, (у 43 кількість візуалізованих метастазів не перевищувала 4, у 6 пацієнтів кількість метастазів становила від 4 до 9). Хворі з нерезектабельними метастазами в печінці внаслідок множинності й поширеності ураження печінкової паренхіми не були включені в дане дослідження. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины