ХИРУРГИЧЕСКОЕ ЛЕЧЕНИЕ ПЕРЕЛОМОВ ГОЛОВКИ И АНАТОМИЧЕСКОЙ ШЕЙКИ ПЛЕЧЕВОЙ КОСТИ (КЛИНИЧЕСКО – ЭКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ)



title:
ХИРУРГИЧЕСКОЕ ЛЕЧЕНИЕ ПЕРЕЛОМОВ ГОЛОВКИ И АНАТОМИЧЕСКОЙ ШЕЙКИ ПЛЕЧЕВОЙ КОСТИ (КЛИНИЧЕСКО – ЭКСПЕРИМЕНТАЛЬНОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ)
Альтернативное Название: ХІРУРГІЧНЕ ЛІКУВАННЯ ПЕРЕЛОМІВ ГОЛІВКИ ТА АНАТОМІЧНОЇ ШИЙКИ ПЛЕЧОВОЇ КІСТКИ (КЛІНІЧНО-ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ)
Тип: synopsis
summary:

Дисертаційна робота викладена на 163 сторінках машинописного тексту, ілюстрована 63 рисунками і 17 таблицями, складається із вступу, огляду літератури, 5 розділів власних досліджень, висновків. Список літератури містить 281 джерело, з них 125 українських і російських авторів, 156 авторів інших країн.


Основний зміст роботи


Дослідження ґрунтується на матеріалах лікування 62 хворих з переломами голівки і анатомічної шийки плечової кістки, що проводилося в Донецькому НДІ травматології та ортопедії і Обласній травматологічній лікарні. Серед них чоловіків було 31, жінок - 31 віком від 18 до 72 років. Імпресійні переломи голівки без перелому анатомічної шийки в роботі не розглядалися, інших переломів голівки, ізольованих від переломів анатомічної шийки, у наших спостереженнях і архівному матеріалі не знайдено.


Обставини внутрішньосуглобових переломів голівки й анатомічної шийки плечової кістки були найрізноманітнішими, однак переважала травма в результаті падіння з висоти свого зросту – 35 випадків, внаслідок дорожньо-транспортних випадків (автоаварія, наїзд на пішохода, падіння з велосипеда, мотоцикла) – 14, падіння з висоти більше 2 м (зі сходів, дерева, у льох) – 9. У одного хворого перелом стався внаслідок електротравми (ураження струмом), у двох - в результаті епілептичного нападу, у одного - побиття й викручування рук. У двох останніх випадках мало місце двобічне ушкодження плечових суглобів, однак в розрізі розглянутої теми ушкодження були з одного боку.


Механізм травми впливав на характер перелому голівки й анатомічної шийки плечової кістки. Так, в 9 спостереженнях при падінні хворого з упором на приведену руку ми спостерігали перелом лише анатомічної шийки (3), або останньої з лінією перелому під великим горбиком (4), або ж анатомічної шийки з переломом (виколом) клинчастої форми внутрішньої поверхні підгорбикової ділянки (ділянки хірургічної шийки) (10). В усіх цих спостереженнях переломи, як правило, були двофрагментарними, окрім двох випадків перелому голівки плечової кістки, – без зсуву фрагментів.


 


         При падінні на відведену руку характер перелому голівки анатомічної шийки плечової кістки був іншим, завжди багатофрагментарним (три-, чотири- і більше). Спостерігалися оскольчаті переломи голівки (6), метафізу, відривні переломи горбиків, разчавлення, переломи хірургічної шийки й верхньої третини діафізу плечової кістки. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины