ПАТОМОРФОЛОГІЯ ГОСТРОГО ПОШКОДЖЕННЯ ЛЕГЕНЬ ПРИ КАЛОВОМУ ПЕРИТОНІТІ ТА ЇЇ ЗМІНИ ПІД ВПЛИВОМ КОРВІТИНУ (ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ)



title:
ПАТОМОРФОЛОГІЯ ГОСТРОГО ПОШКОДЖЕННЯ ЛЕГЕНЬ ПРИ КАЛОВОМУ ПЕРИТОНІТІ ТА ЇЇ ЗМІНИ ПІД ВПЛИВОМ КОРВІТИНУ (ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ)
Альтернативное Название: ПАТОМОРФОЛОГИЯ острого повреждения легких ПРИ каловых ПЕРИТОНИТЕ И ЕЕ изменения под влиянием Корвитин (экспериментальное исследование)
Тип: synopsis
summary:

  Матеріал та методи дослідження. Вивчення морфологічних змін респі-раторного відділу легень та функціональної активності сурфактанту при експе-риментальному каловому перитоніті під впливом внутрішньовенного введення 0,1%-ного розчину корвітину проводилось на 173 білих щурах-самцях масою 180-210 г (табл. 1).


         Використання білих безпородних щурів дозволяє проводити групові екс-перименти на значній кількості тварин. Їх легені по своїй структурі наближа-ються до такої у людей. Важливим також є те, що порівняно невеликі розміри легень дозволяють при дослідженні на гістологічних препаратах вивчати знач-ну площу органу.


Комісією з біоетики Івано-Франківського державного медичного універ-ситету встановлено, що проведені наукові дослідження відповідають етичним вимогам згідно наказу МОЗ України № 281 від 01.11.2000 року (протокол №18/07 від 22.03.2007 р.).


 


         Кал брали з кліток, в яких жили щури, і вводили 5% його суспензію в кіль-кості 1,5 мл у черевну порожнину щурам, що приводило до смерті дорослих тварин протягом доби і не дозволяло вивчати в експерименті стадії перитоніту. 

 


Обновить код

Заказать выполнение авторской работы:

The fields admited a red star are required.:


Заказчик:


SEARCH READY THESIS OR ARTICLE


Доставка любой диссертации из России и Украины